Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© HARQUITECTES

Visita tècnica guiada del despatx HARQUITECTES

La Delegació del Vallès organitza el pròxim divendres 7 de juny, a les 10.00h, una visita tècnica guiada a dues obres del despatx HARQUITECTES (David Lorente, Josep Ricart, Xavier Rosi, Roger Tudó) guardonades amb el Premi Ciutat Barcelona 2017 i BBConstrumat 2017.

Centre cívic Cristalleries Planell

Aquest és un equipament públic ubicat al barri de Les Corts de Barcelona. Dues de les tres cares del solar queden definides per la façana protegida de l'antiga cristalleria Planell que es va establir al carrer Anglesola l'any 1913.

L'edifici, com a peça urbana, aprofita la parcel·la en la seva totalitat, però la forma triangular i les façanes catalogades impedeixen una ocupació completa del solar. L'edifici reparteix el programa en quatre plantes que s'enretiren de la façana patrimonial Sud, el pati cobert resultant permet compatibilitzar edificació i patrimoni millorant les condicions de llum natural dels espais d'aulari alhora que aporta un coixí tèrmic i acústic respecte l'entorn. La secció de l'edifici explica el seu comportament: el control i la gestió de l'aire en condicions naturals. A l'hivern cal controlar les pèrdues per renovació, amortitzar l'alta càrrega interna acumulada en la inèrcia d'una estructura murària i captar l'aire net des del pati que actua com a recuperador natural. A l'estiu es tracta de dissipar movent el màxim volum d'aire possible i capturar l'aire des dels patis vegetats i ombrívols. Els motors del moviment d'aquestaire seran estrictament naturals a partir de l'ús de xemeneies solars i barrets amb efecte venturi. La ventilació creuada entre patis queda descartada per programa i per evitar conflictes acústics, per tant l'edifici dota a cada franja d'espais d'ús d'una llarga interrupció estructural per on l'aire circularà en vertical "estirat" per la potència del sol en les xemeneies, que alhora dotaran l'edifici d'una silueta i una materialitat transparent i característica.

Centre cívic Lleialtat Santsenca

Aquest projecte parteix de tres premisses: entendre el valor de la història de la Lleialtat Santsenca (1928), una antiga cooperativa obrera del barri de Sants; conèixer amb precisió l'estat (físic) de l'edifici per aprofitar tot l'aprofitable; i ser sensibles amb tot el procés de col·laboració que van iniciar les entitats del barri el 2009 per recuperar-lo.

Es plantegen quatre objectius bàsics: primer, aprofitar tot allò que fos útil de l'edificació original, enderrocant el que no fos reutilitzable; segon, traçar una estratègia d'intervenció definint aquelles accions imprescindibles, de caràcter més conservacionista o més additiu, que permetin recuperar i augmentar el potencial d'ús de tots els espais; tercer, establir un diàleg intens - i tens si és necessari - amb el context; i quart, elaborar una proposta sostenible, tant respecte la preexistència com a les noves intervencions.

Inspirat en el Teatre Oficina de Lina Bo Bardi, l'Atri és un espai intermig bioclimatitzat capaç de vertebrar totes les circulacions a través d'un conjunt de passerel·les i escales que evoquen la imatge dels andamis d'obra. L'edifici funciona tèrmicament a partir d'estratègies passives basades en la inèrcia i l'aïllament; tres cobertes lleugeres permeten la il·luminació natural i faciliten la ventilació. L'augment de volum de les cobertes possibilita la captació solar: a l'hivern capta calor que es reverteix mitjançant recuperadors; a l'estiu es sobreescalfa l'aire de l'estrat superior de l'Atri, generant una convecció molt potent que expulsa l'aire calent per les finestres dels careners, accionats per sensors automàtics.

Si voleu assistir, escriviu un correu a valles@coac.cat i indiqueu el número d'inscrits. No us ho perdeu!

Horari: 10.00 h
Punt de trobada: c. d'Anglesola / c. Europa. Barcelona. (Per desplaçar-nos des d'un edifici a l'altre utilitzarem el transport públic. La despesa a càrrec de cada assistent).
Preu: 12€. Places limitades.

Versió per a imprimirPDF version