Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Visita a la presa i a la central hidràulica de Susqueda

Imatge: 
© Endesa
PLACES COMPLETES
Si no heu entrat mai a la sala de columnes de la presa ni a la Central Hidràulica de Susqueda, propietat d’Endesa, ara en teniu l’oportunitat.
Actualment ja no es fan visites. Tant la central com la presa estan operatives i no són visitables de manera ordinària. L’accés, per tant, és restringit, només permès per a col·lectius professionals o acadèmics.
Dins dels actes de commemoració dels 50 anys de l’embassament i de la presa de Susqueda (2018), la seva sala de columnes acull una exposició sobre la història d’aquest complex hidroelèctric i el seu entorn. La mostra té com a objectiu compartir amb el visitant les peculiaritats d’aquesta infraestructura singular i la seva ubicació. La mostra té cinc àmbits temàtics: l’embassament de Susqueda, la construcció de la presa, els aprofitaments hidroelèctrics, el riu Ter, i la fauna i la flora del riu. Les explicacions es presenten en plafons que aglutinen fotografies, il·lustracions, gràfics i textos. La mostra es complementa amb vint-i-tres peces del Fons Històric d’Endesa procedents de diverses centrals hidràuliques del territori que representen l’evolució i la trajectòria tècnica d’aquest tipus d’infraestructures i esdevenen un testimoni d’arqueologia industrial. Així, hi podrem trobar quadres de comandament (de marbre i de pissarra), un regulador, un controlador, un reòstat (una resistència que pot variar el corrent d’un aparell), un parallamps, un transformador d’oli i diversos instruments de mesura.
La inscripció prèvia és obligatòria omplint aquest formulari (places limitades!)
 
Versió per a imprimirPDF version