Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Creative Commons

Les Rambles, una experiència compartida

Pròximament tindrem l'oportunitat de conèixer com s’està gestant el projecte de transformació i remodelació de Les Rambles de Barcelona, de la mà d’integrants de l’equip kmZero.

Les Rambles són un espai d’interès comú que atrau i convoca a tothom. A ningú se li escapa que Les Rambles són un espai públic que diverses col·lectivitats identifiquen com a propi: els veïns i les veïnes que hi habiten, les persones que hi treballen o que hi tenen negocis, les que hi ramblegen o les que la visiten. Les Rambles són de tots i de totes, però també són un espai al que li cal amb urgència un relat coherent que integri totes les sensibilitats en un projecte col·lectiu comú.

Fa temps que l’Ajuntament de Barcelona ha anat reflexionant sobre com podia millorar Les Rambles i tornar-les a fer atractives per als barcelonins. L’any 2017, aquest compromís amb el rescat de Les Rambles va passar per la convocatòria d’un concurs internacional perquè un equip extern, amb professionals de diferents sectors, elaborés un proposta d’actuació integral.

L'equip kmZero, guanyador del concurs, ha proposat treballar amb unes dinàmiques contínues de cooperació entre tècnics, ciutadania i administració. La idea és construir durant el propi procés cooperatiu de treball una “Comunitat Rambles”, que en el futur podria integrar-se més fàcilment en la gestió d'aquest espai des d’un govern participat i democràtic. Per això, que aquesta comunitat se senti dipositària legítima dels desitjos i visions d'aquest espai públic i que hi cooperi és una qüestió clau en l’èxit de la transformació social, econòmica, ambiental i urbanística d’aquest passeig històric i central de Barcelona.

Per construir la “Comunitat Rambles” s’han creat quatre Grups Cooperatius Ciutadans (GCC), que s’han organitzat per participar en espais de capacitació, seminaris, tallers i activitats. Es tracta que l’espai creat per totes aquestes persones implicades al llarg del procés cooperatiu pugui esdevenir un laboratori ciutadà de democràcia i cooperació, i que es creïn dinàmiques que permetin refer les estructures de confiança i les aliances entre la comunitat i les seves administracions de proximitat.

A la xerrada veurem com s’està plantejant tot el procés en el marc de l'encàrrec que la UTE km Zero té per a la reforma de Les Rambles, i també coneixerem el resultat del treball cooperatiu realitzat sobre sostenibilitat i transició energètica, amb AuS i la Xarxa de Sobirania Energètica.

La presentació de la jornada, que començarà a les 18.30 h, anirà a càrrec de Núria Pedrals, presidenta d'AuS. Seguidament, se celebrarà una taula rodona, amb la participació de:

· Itziar González Virós: arquitecta especialitzada en rehabilitació i patrimoni arquitectònic. Experta en processos de resolució de conflictes a l'espai públic i cooperació ciutadana en el territori.
· Lola Domènech Oliva: arquitecta especialitzada en projectes estratègics de renovació urbana com el Passeig de Sant Joan i de protecció d’entorns patrimonials, com el Baluard del Migdia - Ciutat Vella, a la ciutat de Barcelona.
· Pablo Cotarelo: enginyer de mines especialitzat en energia i combustibles, amb àmplia experiència en política energètica i climàtica, així com en la gestió dels comuns, la regulació del sector elèctric, l'anàlisi de metabolisme social, o els impactes dels tractats de lliure comerç.
· Nacho Guilera Vella: geògraf i tècnic urbanista, especialitzat en l'avaluació ambiental del planejament urbanístic. Expert en integració de criteris de sostenibilitat ambiental en el disseny de l'espai públic i en el desenvolupament urbà i territorial.

En acabar, s'obrirà un torn obert de preguntes.

La jornada és gratuïta, però per motius d’aforament cal inscriure's prèviament.

En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través d'streaming.
Versió per a imprimirPDF version