Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: "Arquitectures desaparegudes"

Imatge: 
Villa Maria – Escola Montserrat, Reus. Fotografia de finals dels 70. Autor desconegut. Arxiu COAC Tarragona.
La ciutat és un aparador viu que mostra el treball de tantes i tantes generacions d’arquitectes. Passejant pels carrers podem veure estils, usos, valors socials, empremtes, en definitiva, que defineixen el teixit de la ciutat.

També és cert que la ciutat l’hem entendre com un organisme viu, la seva pell arquitectònica neix, viu i mor producte d’una lògica que a voltes ens consta d’acceptar-ho però que és producte del seu dinamisme. La ciutat no pot estar “congelada” en el temps excepte en aquells elements que la pròpia societat ha considerat oportú la seva protecció.

El patrimoni documental surt en la nostra ajuda i de la mateixa manera que documenta el patrimoni arquitectònic protegit, ens dóna oportunitats per a recordar com eren edificis que en la actualitat no existeixen o estan profundament alterats reforçant la memòria històrica de la nostra societat.

L’Arxiu Històric del COAC presenta l’exposició itinerant “Arquitectures desaparegudes” que mostra un conjunt d’obres situades en diferents punts del territori i que actualment ja no es poden visitar, bé per a la seva desaparició o perquè han sofert una transformació considerable.

En aquesta exposició que podrem veure del 13 de juliol al 18 de setembre de 2017  a la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes, mostraedificis molt transformats com la casa Bau de Tortosa i el sanatori de la Savinosa de Tarragona, o inexistents que formen part de la nostra memòria històrica com la Casa Gibert de Barcelona. Tot plegat forma part del fons de l’Arxiu Històric del Col·legi, repartit per totes les seves seus, i és un exemple del ric patrimoni documental que custodia la nostra institució.

Descarrega el targetó

Edificis de la Demarcació de Tarragona:

Sanatori Marítim i pavelló per a colònies escolars (1928); Platja de la Savinosa a Tarragona.
Arquitecte: Francesc Monravà Soler

Establiment de banys en un Balneari (1928 I 1929); Platja a Salou.
Arquitecte: Antoni Pujol Sevil

La Joia Vallenca; Valls.
Arquitecte: Josep M. Vives Castellet

Villa Maria – Escola Montserrat, Reus.  Fotografies de finals dels 70.
Autor desconegut.

Pavelló pel Camp d’Esports del Club Gimnàstic a Tarragona (1924);
Arquitecte : Francesc Monravà Soler


 
Versió per a imprimirPDF version