Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició "Cooperació Vic - Senegal"

Imatge: 
Escola de Diatock, Senegal. Aula Oberta COAC
La Delegació d’Osona del COAC, acull l’exposició "COOPERACIÓ VIC-SENEGAL", que es podrà visitar fins el dia 28 de gener.

Vic destina un 0,7% dels impostos directes a la cooperació al desenvolupament. Es disposa d’un Pla Director de Cooperació 2013-2016, que és el full de ruta que marca les actuacions en matèria de cooperació. Cada any, els diners recaptats es destinen a projectes de cooperació al Senegal i al pla de sensibilització a Vic.

El Consell de Cooperació de Vic, format per diverses ONG, entitats de la ciutat i centres educatius, planifica les accions de sensibilització que es faran a Vic al llarg de l’any i els projectes de cooperació a desenvolupar al Senegal. També es fa un seguiment i una avaluació d’accions i projectes.

Els àmbits prioritaris en els projectes de cooperació que s’impulsen des de Vic són: l’educació obligatòria, l’ocupació i el desenvolupament econòmic, la formació ocupacional i l’emprenedoria.

A partir de 2010 s’ha focalitzat la cooperació a Casamance, al sud del Senegal, concretament a la comunitat rural de Diatock, i es planteja continuar concentrant el suport en una mateixa àrea geogràfica, amb la idea de provocar una transformació que sigui avaluable i visible tant per a les persones beneficiàries directes com per als mateixos vigatans. D'altra banda, es considera important que els projectes parteixin de les pròpies necessitats i potencialitats de la zona.

En l’exposició “Cooperació Vic-Senegal” hi trobarem el recull dels següents projectes:

· Construcció d’una escola de primària a Diatock 2011
· Creació d’una horta de conreu per a les dones de Diatock 2012
· Ampliació de l’escola de primària de Diatock 2013
· Formació i tecnificació de l’equip femení del Casa Sport de Ziguinchor 2013
· Construcció i posada en funcionament d’una granja avícola a Diatock 2014
· Enfortiment de la capacitat de gestió de la contrapart de Diatock 2014
· Producció, emprenedoria i desenvolupament socioeconòmic a Diatock 2015
· Pla de sensibilització a Vic
Versió per a imprimirPDF version