Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: "Jvjol i el dibuix"

Imatge: 
© Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
IMPORTANT: A partir del dilluns 16 de març, l'exposició queda temporalment tancada fins a nou avís, com a conseqüència  de la situació que estem vivint en relació al COVID-19.

La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya conjuntament amb l’Arxiu Jujol us conviden a la inauguració de l'exposició "Jvjol i el dibuix" que es farà el proper dijous 13 de febrer a les 19.30h al COAC de Tarragona.

Es tracta d’un esdeveniment de gran rellevància ja que, per primer cop, s’organitza una mostra àmplia de dibuixos de Josep Maria Jujol conjuntament amb fons de l’Arxiu Jujol dels Pallaresos i dels fons dipositats a la seu de l’Arxiu Històric del COAC.

La mostra presenta prop d’una setantena de dibuixos originals de Jujol, un bon nombre dels quals surten per primer cop a la llum pública.  Podem dir que, per primera vegada, es tracta d'una mostra àmplia de dibuixos de l’arquitecte Jujol,  a la seva terra natal.

L'exposició es podrà visitar fins al 17 d'abril de 2020.


JORNADA INAUGURAL
Dijous 13 de febrer a les 19.30h

Presentació de l’acte a càrrec de Roger Subirà, arquitecte comissari de l’exposició.

  • Benvinguda a càrrec de Joan Tous Gomà-Camps, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Josep M. Jujol Jr. President de l’Arxiu Jujol.

  • Conferència inaugural a càrrec de Perejaume, artista i poeta.

  • Intervencions a càrrec de:
    • Assumpció Puig, degana del col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
    • Elsa Ibar, directora general de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya
  • Cloenda a càrrec de Pau Ricomà, alcalde de Tarragona.

  • A continuació es farà una visita guiada a l’exposició de la mà de l’arquitecte Roger Subirà.


Aquesta exposició és una petita reflexió sobre els dibuixos de Josep Maria Jujol a través de tres arguments: el dibuix del paisatge del Camp de Tarragona com a punt de partida, el dibuix casual o distret i el dibuix com a procés de projecte. Aquesta estructura ens permet mostrar alguns dels dibuixos del seu fons que normalment no surten a la llum pública.

Que Jujol era un dibuixant extraordinàriament dotat és un aspecte que cap dels seus estudiosos passa per alt. Jujol era capaç, per exemple, de dibuixar o pintar amb les dues mans de manera simultània i fer-ho, a més, en un conjunt coherent i unitari. Les seves formes pictòriques, el seu traç, és característic i únic, i és present tant en els seus dibuixos com en les decoracions que omplen la seva obra construïda.

Com si fos un modern “graffiter” i sense cap plantejament aparent, qualsevol superfície pot ser susceptible de rebre l’acció “artística” de Jujol, com qui dibuixa distret de forma automàtica en un paper mentre parla, les seves obres s’omplen de gargots o dibuixos aleatoris. L’arquitectura de Jujol és, en efecte, una obra d’art total on el seu esperit creatiu recorre tots els aspectes i detalls, tant en la seva concepció com també i especialment en la seva execució material. Els edificis de Jujol són llenços on desplegar-hi la seva creativitat incontinent i qualsevol material és a punt per ser esculpit, desgastat, retorçat... i aquesta mateixa actitud és la que aplica als seus dibuixos.


logo del coac
Versió per a imprimirPDF version