El bambú com a material constructiu. Instal·lació a plaça Nova en el marc del Dia Mundial del Bambú

El proper divendres 18 de setembre, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Bambú - organitzada per la World Bamboo Organization i que es podrà seguir en directe per Zoom-, es podrà visitar al vestíbul del COAC a plaça Nova una petita instal·lació amb una mostra de diferents projectes construïts amb bambú, així com xerrades on s'aprofundeix en el coneixement d'aquest material. 

El bambú, utilitzat com a material constructiu, és de les opcions més sostenibles que es poden trobar actualment: principalment per la gran capacitat de captació de CO2 que té la planta, així com per la seva renovabilitat, ja que pot créixer fins a 1m cada dia. A més, les seves propietats físico-mecàniques són comparables a les de l'acer i, si també es té en compte la seva calidesa i bellesa, no és d'estranyar que el seu ús arreu del món s'estigui extenent. 

Des del COAC, i amb l'objectiu de difondre l'ús d'aquest material, ja es van incloure tallers de construció amb bambú a les Festes d'Arquitectura de Les Corts i del Baix Llobregat, celebrades en el marc de la Setmana d'Arquitectura 2020. Els tallers, liderats per l'equip de BambooHUB, es complementen amb un vídeo explicatiu amb informació addicional sobre aquest material.
Versió per a imprimirPDF version