Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Festa de cloenda del Congrés al Mercat de Sant Antoni

Imatge: 
Mercat de Sant Antoni, 1906. © Arxiu Mas. Institut Amatller d’Art Hispànic

El Mercat de Sant Antoni acollirà la jornada festiva que posa punt final al Congrés d'Arquitectura 2016, després d'una setmana intensa de taules rodones, debats i conferències. L'acte arrencarà a les 18 h amb la presentació a càrrec del comunicador Òscar Dalmau, que donarà pas a una conferència a càrrec de Beatriz Colomina, doctora arquitecta, historiadora, professora a la Princeton University i teòrica especialitzada en la relació entre l'arquitectura, els usuaris i els medis; i de Juan Herreros, doctor arquitecte, catedràtic de Projectes a l'ETSAM, professor a la GSAPP de Columbia University i soci fundador de Estudio Herreros.

Seguidament, a les 19 h, el director del Congrés, Roger Subirà, presentarà el resum de les sessions de síntesi i el degà del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comerón, presentarà les Conclusions d'aquests sis mesos de procés participatiu que han servit per definir el present i el futur de l'arquitectura. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà la cloenda de l'acte.

Posteriorment se celebrarà la Festa de l'Arquitectura. Comptarem amb música de DJ i servei de bar fins a les 23 h.

Inscriu-te!

Les obres del Mercat
L'any 2007 es va començar la remodelació integral de l'edifici històric del Mercat de Sant Antoni, el més antic de Barcelona. Després dels treballs preparatoris, el mercat va tancar al públic el mes d'octubre del 2009. El mercat, que ocupa la totalitat d'una illa de l'Eixample, es compon de quatre cossos que formen una creu sobre les diagonals de l'illa. Al centre de la creu, on s'uneixen les quatre naus, un element octogonal a manera de cimbori sobresurt per sobre de les naus. Destaca, a l'interior, la riquesa espacial del cos central, autèntic nucli aglutinador de l'edifici. A la façana destaca l'element seriat d'il·luminació i la decoració dels frontons dels testers i el llanternó. La composició volumètrica, la qualitat del disseny de l'estructura, els acabats i els elements decoratius converteixen l'edifici en un dels millors exemples d'arquitectura del ferro que hi ha a Barcelona.


Especial agraïment a les associacions de veïns del Districte de l'Eixample i del barri de Sant Antoni, als paradistes del Mercat de Sant Antoni, a Mercats de Barcelona i al Districte de l'Eixample.

Versió per a imprimirPDF version