Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Intervencions en patis d'escoles

Jornades: Intervencions en patis d'escoles

Imatge: 
© Demarcació de Tarragona de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El COAC de Tarragona organitza tres jornades per conèixer projectes d’intervencions en patis d’escola, explicades pels mateixos autors del projectes. Jornades que prenen molt de significat en la situació d'emergència sanitària en la qual vivim, que està fent que molts centres educatius descobreixin i incorporin el pati com un espai pedagògic més.

Aquestes jornades s'emmarquen dins la planificació d'activitats per al curs 20-21 del programa MAGNET impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament que s'està duent a terme a l'escola Marià Fortuny de Reus.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, juntament amb l’ETSA de Reus són els partners que estan acompanyant a l’Escola Marià Fortuny en el projecte “Transformem amb la llum” amb l’objectiu final de transformar el pati de l’escola. Per la seva banda, els estudiants d'arquitectura de primer curs de l'ETSA treballen la transformació del pati en la seva assignatura de projectes.

L’objectiu de les jornades és conèixer diferents intervencions en patis d'escola i generar un diàleg entre els arquitectes assistents, els estudiants d'arquitectura i els alumnes de l'escola Marià Fortuny.

Actuaran com a moderadores les arquitectes Ana Cunillera i Patrícia Rodríguez.


Les jornades estan obertes a tots els col·legiats interessats i s'oferiran en format virtual per streaming mitjançant la plataforma Microsoft Teams.


/////////////////////////////
ACCEDEIX A LES SESSIONS
EN DIRECTE EN AQUEST
ENLLAÇ DE CONNEXIÓ
/////////////////////////////

PROGRAMA:

DIJOUS 3 de DESEMBRE de 9:30 a 11:30
VISUALITZA LA SESSIÓ GRAVADA AL CANAL DE YOUTUBE DEL COAC

El Globus Vermell, autors del manual PATIS X CLIMA. Renaturalització d'espais educatius amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico

Arquitectura de Contacte, guanyadors d'un Premi AJAC 12a edició any 2020 en l'àmbit "Processos participatius" amb el projecte (RE)PENSEM EL PATI DEL CES PLA MARCELL

 
DIJOUS 10 de DESEMBRE de 9:30 a 11:30
VISUALITZA LA SESSIÓ GRAVADA AL CANAL DE YOUTUBE DEL COAC

Recetas Urbanas, estudi d'arquitectura subversiva, amb intervencions que alternen negociacions polítiques amb exercicis d'alegalitat urbana (sic), fomentant l'autocontrucció i el reciclatge. Forma part de la xarxa Arquitecturas Colectivas que promou la construcció participativa de l'entorn urbà.

Cotidiana, cooperativa de dones arquitectes. Arquitectura bioclimàtica, disseny participatiu, urbanisme feminista i intervencions en escoles.

 
DIJOUS 17 de DESEMBRE de 9:30 a 11:30

VISUALITZA LA SESSIÓ GRAVADA AL CANAL DE YOUTUBE DEL COAC

Equalsaree, arquitectura i urbanisme feminista, transdisciplinar i participatiu. Formen part del grup de treball Remoblar, per a la transformació d'espais educatius a través de l'autoconstrucció i la reutilització.

Col·lectiu Punt 6, cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes amb 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics per promoure la diversitat social des de la perspectiva de gènere i a través de l'acció comunitària. Han desenvolupat la guia Metodològica Patis Coeducatius conjuntament amb la cooperativa CoeducAcció.

logo del coac

 

Versió per a imprimirPDF version