Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
La ciutat explorada · Memòries descatalogades · Conferència de Ramon Aloguín

La ciutat explorada · Memòries descatalogades · Conferència de Ramon Aloguín

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) Demarcació de Tarragona
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya us convida a la conferència "La ciutat explorada · Memòries descatalogades", a càrrec de l'arquitecte Ramon Aloguín, que es farà el pròxim dijous 4 d'abril de 2019 a les 19.30 h a la sala d'actes de la Demarcació.

Descarrega el targetó

Tarragona te una llarga tradició en la protecció del patrimoni cultura. No és debades que la muralla romana va ser declara el 24 de maig de 1884, entre els primers monuments històric-artístics d’Espanya.  La primera va ser seguida d’un considerable nombre de declaracions, fins assolir, el conjunt arqueològic de Tàrraco, l’any 2000, la màxima protecció a nivell mundial: Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.
En un segon nivell, les proteccions locals són també nombroses: 732 elements molt variats estan catalogats en el POUM vigent.
Tanmateix, l’escena urbana és força més complexa. Resten sense menció una multitud de de peces heterogènies, algunes monumentals, altres més modestes i trivials, però que en cap cas són irrellevants, si el que perseguim és conservar  la memòria de la comunitat.
La ciutat explorada és un treball en progrés, estudi integral del tot el terme, recollint tot allò que ha restat fora de les successives proteccions i declaracions, entenent que la inscripció d’un bé en l’inventari és la primera i més bàsica protecció, i prioritzant l’exploració en front de la documentació.


Versió per a imprimirPDF version