Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La ciutat i els arquitectes - Conferència de Blanca Lleó

Imatge: 
Edifici Mare de Deu del Port situat a la falda de Monjuïc a Barcelona. Blanca Lleó.
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya us convida a la conferència "LA CIUTAT I ELS ARQUITECTES", a càrrec de l'arquitecta Blaca Lleó, catedràtica de projectes arquitectònics de la ETSAM UPM, que es farà el pròxim dijous 21 de març a les 19.30 h a la sala d'actes de la Demarcació.

Blanca Lleó
C
atedràtica de Projectes Arquitectònics des de 2012 i professora des de 1990 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Univ. Politècnica de Madrid. Visiting Research a Cambridge Univ. (UK) i a Princeton Univ. Visiting Professor a Rhode Island School of Design i a Cranbrook Academy of Art (USA). Professora convidada a la Univ. Nacional de Colòmbia (Medellín), a la Chinese Univ. of Hong Kong, a la Univ. Europea de MadridUEM, a la Univ. Politècnica Catalunya ETSAB.

El 2019 ha estat escollida Acadèmica de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya en la secció 9a Arquitectura i Belles Arts, i el 2018 a proposta del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'España ha rebut el premi honorific NAN per la seva trajectòria professional.

El seu projecte  Vivir 100 Años Longevitat i Ciutat Futura en col·laboració amb la Univ. De Tòquio, ha estat Premi Investigació BEAU 2016, XIII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme.

La seva investigació sobre l'habitatge modern i contemporàni aquesta recopilada en els llibres Informe Habitar (Madrid 2006) i Somni d'Habitar (Barcelona, ​​1998 Arquia i 2005 GGili) que ha obtingut el Premi Extraordinari tesi doctoral UPM, 1er Premi I Concurs Arquithesis Caixa d'Arquitectes , 1er Premi COAM i Biennal Iberoamericana.

 Entre els seus treballs d'arquitectura destaquen: el Far de Nules (1r Premi Concurs Nacional), l'Ajuntament de Lorca (1r Premi Concurs Nacional), el Parc de les Salines de Cadis (1r Premi Concurs Nacional), el Bibliobús (1r Premi Ajuntament de Madrid), la Presó de Jaén, l'edifici Mirador (1r Premi Ajuntament de Madrid, Finalista Premis FAD, Menció Biennal Espanyola BEAU) i l'edifici Gelosia (Finalista FAD, seleccionat Premi Mies van der Rohe) amb els arquitectes holandesos MVRDV, l'edifici Mare Deu a Barcelona (Premi Endesa Arquitectura Sostenible), diversos projectes per al Centre Històric de Toledo, el Consorci Zona Franca Barcelona i l'Ajuntament de Sitges, projectes per a clients privats com Acciona, Necso o Parque sur, habitatges unifamiliars com la casa M a el Viso, casa Perdiu, casa F Lanzarote, així també el comissariat i disseny de diverses exposicions com IgnazioGardella. Arquitectura a través d'un segle en arcuacions MOPU, L'amor i l'èxtasi. Isabel Muñoz a Canal Isabel II, etc.

Ha expuestosustrabajosen la Biennal de Venècia, al MOMA New York, la Tòquio Design Week, Aedes Gallery Berlín, Xangai 2010, RIBA London, l'Havana, Biennal Espanyola BEAU (itinerant), Athens, Moscow, etc.Ha publicat els seus treballs -tant professionals com d'investigació- en les més prestigioses revistes nacionals i internacionals: Domus, Bauwelt, Arquitectura, Quaderns, SUMMA +, El Croquis, de Architect, On disseny, Arquitectura Viva, a + t, Assemblage, JSAH, Metalocus, Compasses (Dubai ), T + a (Xina), Wallpaper, etc.

Ha Impartit conferències i seminaris a GSD Harvard University, GSAPP Columbia University, University of Tokyo, Seoul National University, Università di Venezia, The Royal Danish Academy of Fine Arts, Institut Cervantes, a les més importants universitats i institucions espanyoles (Barcelona, ​​València, Sevilla, La Corunya , Las Palmas, San Sebastian, Bilbao, Toledo, Badajoz, Màlaga, Múrcia, etc.) i a les universitats de Hong Kong, Porto Alegre, Santiago de Xile, l'Havana, Lima, Kuala Lumpur, Singapore, Buenos Aires, Frankfurt, Sardenya, la Plata, Istambul, Medellín, etc.

Altres càrrecs exercits: Experta independent del Premi Mies van der Rohe, Membre de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora CNEAI, Membre del Tribunal Beques Internacionals de postgrau La Caixa, Directora Adjunta i subdirectora de Relacions Internacionals de l'ETSAM, Membre de la Comissió de Qualitat de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Patrona de la Fundació Alejandro de la Sota i del Museu Nacional d'Arquitectura, Membre del Consell de la Caixa d'Arquitectes i Patróna de la seva Fundació.


Versió per a imprimirPDF version