Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

"Mesurar amb escaires Lo Medieval", a Tarragona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El dijous 7 de febrer de 2019 s'obre al públic l'exposició "Mesurar amb escaires Lo Medievala la Demarcació de Tarragona del COAC, una exposició comissariada pels arquitectes Kim Lloveras, Judit Taberna, Núria Ayala i Victòria Bassa.  

Els mestres d'obra projectaven els espais considerant la llum natural com a símbol de la veritable llum, la divina. La percepció visual, el con de bona visió i la raó àuria son l'essència de les seves obres, i les seves mesures els antecedents del sistema mètric modern.

L'alna, el peu, el pam, el dit i l'alçada visual són les principals unitats emprades a l'Europa Cristiana en els elements i en els espais ideats. Aquestes mesures les portaven els mestres d’obra en els seus escaires i d’elles se’n deriva l’Escaire NT.

A l'exposició s'hi explica de manera fàcil i entenedora el sistema de mesures original que va compondre gran part del patrimoni arquitectònic medieval.

L'exposició es podrà veure fins al 12 d'abril.

Visualitza aquí els vídeos de l'exposició


Actes programats en el marc de l'exposició:

Dijous 7 de febrer a les 19.30h.
Conferència Inaugural de l'exposició a càrrec de Kim Lloveras, Victòria Bassa i Judit Taberna, a continuació visita guiada a l'exposició.


Dissabte 9 de març.
Sessió pràctica de mesurar amb escaires a la Catedral de Tarragona.
Ens trobarem a les 11 del matí a la porta lateral de la Catedral, la que té accés directe al claustre.
El preu és gratuït però, si estàs interessat en assistir-hi, cal que t'inscriguis enviant un correu a cultura.tar@coac.net
Col.labora:
Versió per a imprimirPDF version