Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Narcís Negre Tibau

Mor Narcís Negre Tibau, una ment inquieta i transversal

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El passat 28 de novembre va morir Narcís Negre Tubau a 98 anys. 

Arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona l’any 1954 on fou alumne del professor Josep Maria Jujol. Va compartir despatx professional durant pràcticament tota la seva vida professional, amb l’arquitecte Jordi Masgrau Boschmonar. També va col·laborar amb Joaquim Masramon en diverses obres i concursos i també amb l’escultor Domènec Fita. 

Va ser l’arquitecte municipal de Cassà de la Selva i de Calonge, i arquitecte del Ministeri de la Vivenda passant, més tard, als serveis territorials d’Arquitectura i Habitatge de Girona. 

Entre els anys 1959 i 1965 va ser el delegat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona.

També va ser professor d’Història de l’Art a la Universitat de Girona durant uns anys, i cap de servei per al patrimoni arquitectònic del Bisbat de Girona. Un cop jubilat continuà fent d’assessor dels temes arquitectònics pel Bisbat, i va ser un dels redactors de la revista quadrimestral Taüll. 

La major part de les seves obres s’ubiquen a les comarques de Girona. Per exemple, les 500 vivendes al barri de Vilaroja a Girona, la residència Sagrada Família també al barri de Vilaroja, l’Hotel Fornells Park a Fornells de la Selva, la Clínica Salus Infirmorum a Banyoles, l’església de Sant Pau i l’esglésiade Sant Salvador a Girona, i l’església i vivendes del Pares Claretians al c/ Joan Maragall de la mateixa ciutat, o algunes actuacions a l’escola del Santuari del Collell, així com diversos edificis d’habitatges i habitatges unifamiliars aïllats en l’àmbit de la Demarcació. També és autor de l’Aparthotel Santo Tomás a Menorca.

La imatge és de l'Acte d'homenatge als jubilats que la Demarcació de Girona del COAC va realitzar el 10 de juny de 2005.

2/12/2021
Tornar