Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Logo UIA World Congress Barcelona 2026

Un jurat de prestigi internacional seleccionarà la proposta de comissariat per al Congrés UIA BCN 2026

Imatge: 
© Congrés UIA BCN 2026
El proper 7 de setembre finalitza el termini per presentar propostes al concurs per al comissariat del Congrés Mundial UIA Barcelona 2026, una fita històrica que tornarà a col·locar la ciutat a l’epicentre internacional de l'arquitectura.
 

Amb l'objectiu de repensar com han de ser els congressos, i de manera inèdita a la UIA, s'ha sotmès el comissariat de l'esdeveniment a un procés de selecció internacional, amb un concurs a dues voltes.

Consulta les FAQs del concurs

A més a més, es compta amb un jurat d’un alt prestigi internacional, amb experts de diferents països que s'encarregaran d'analitzar les propostes rebudes i, d'entre elles, triar l'equip comissari.


MEMBRES DEL JURAT:

Ángela García de Paredes
Doctora arquitecta, comparteix des del 1990 l'estudi Paredes Pedrosa amb Ignacio García Pedrosa. Compagina l'exercici professional amb la docència a universitats nacionals i internacionals. La seva obra ha estat guardonada amb el Premi d'Arquitectura Espanyola i el Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, entre d'altres. Recentment ha estat escollida com a Acadèmica de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

Bet Capdeferro
Ramon Bosch i Bet Capdeferro lideren l’estudi bosch.capdeferro arquitectura, amb seu a Girona, des d’on treballen en la transformació d’espais de diversa escala i tipologia, focalitzant l’atenció en la relació entre l’home i l’entorn. Combinen l’activitat professional amb la docència, i la seva obra ha estat guardonada, entre d’altres, als Premis FAD i la XIV BEAU.

Carme Pigem
Juntament amb Rafael Aranda i Ramon Vilalta dirigeix, des de 1987, RCR Arquitectes. L’estudi olotí ha estat reconegut amb el Premi Pritzker, el més prestigiós a escala mundial, a més de rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, entre molts altres reconeixements. RCR ha impulsat una obra arquitectònica que preserva de manera especialment acurada la relació i la integració dels edificis amb el paisatge.

José María Sánchez
Lidera l’estudi d’arquitectura homònim des del 2006, amb seus a Madrid i Suïssa. Ha guanyat nombrosos concursos d’arquitectura i desenvolupa projectes públics, especialment en el camp de l’arquitectura preexistent i el patrimoni, així com el paisatgisme i l’ordenació territorial. Ha guanyat nombrosos premis internacionals i és membre honorífic del Royal Institute of British Architects (RIBA).

Josep Bohigas
Des del 2016, Bohigas és el director de l’agència de planificació estratègica Barcelona Regional. Prèviament, va ser cofundador de l’estudi d’arquitectura BOPBAA, guardonat en diverses ocasions als Premis FAD i als Premis Ciutat de Barcelona, entre d’altres. Ha estat professor en diferents centres universitaris i també ha participat en projectes culturals, com el festival d’arquitectura EME3.

Josep Ferrando
Dirigeix l’estudi Josep Ferrando Architecture, des del qual defensa una visió polièdrica de l’arquitectura, combinant el disseny i la construcció amb la docència i la gestió cultural. Ha estat Vocal de Cultura del COAC (2018-2022) i Director del Centre Obert d’Arquitectura (2021-2023). Actualment dirigeix l’Escola d’Arquitectura La Salle Barcelona. La seva obra ha estat guardonada als Premis FAD, els Premis Delta-FAD i la XV BEAU, entre d’altres.

Josep Lluís Mateo
Mateo és doctor arquitecte i fundador de mateoarquitectura, professor universitari i autor d'una gran varietat de publicacions. Va ser editor de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme de 1981 a 1990. El seu estudi ha desenvolupat projectes internacionals vinculats a àrees molt diverses com l’urbanisme, l’espai públic o els edificis d’oficines i habitatges.

María Hurtado de Mendoza
És cofundadora d’estudio__entresitio, un despatx amb gran projecció internacional que compta amb seus a Madrid i Nova York. Malgrat trobem encàrrecs privats al llarg de la seva trajectòria, el seu estudi destaca per la realització de projectes públics, especialment d’habitatges i centres de salut. Ha rebut més de 20 premis per projectes presentats en concursos i prop de 50 per obres construïdes.

Philip Ursprung
Historiador i crític d’arquitectura, ha exercit la docència a universitats d'arreu del món. És Catedràtic d'Història de l'Art i l'Arquitectura a l'ETH Zurich, on ha estat també degà de l’Escola d’Arquitectura. Autor de nombrosos assajos i publicacions. Juntament amb Karin Sander, ha comissariat el pavelló suís per a la Biennal d’Arquitectura de Venècia d’enguany.

Zaida Muxí
Doctora arquitecta i urbanista, reconeguda per la seva experiència en qüestions d'espai i gènere. Professora d’Urbanisme a l’ETSAB i codirectora del Màster Laboratori de l’Habitatge del Segle XXI de la UPC. Autora de “Mujeres, casas y ciudades”, entre d’altres, i col·laboradora en diferents mitjans de premsa. Ha participat en nombroses iniciatives per promoure la perspectiva de gènere en l’arquitectura, esdevenint un referent de la feminització de l’urbanisme.
1/08/2023
Tornar