Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dj, 29 setembre fins Dj, 06 octubre
Dijous de 15:00 h a 19...

Obertes les inscripcions per al curs de certificació...

Obertes les inscripcions per al...

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

sostre amb vidriera

Presentació de la revista AT #23 i conferència <<PLUS-CHILE>> de Francisco Chateau

Imatge: 
Imatge: © Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya et convida a conectar-te a la presentació del número 23 de la revista AT, i a la conferència, <<PLUS-Chile, Oportunidades para la rehabilitación de la vivienda social en altura en Chile>>, de Francisco Chateau.

El dijous 7 d'octubre de 2021 a les 19:30h es farà la presentació  del número 23 de la Revista AT a càrrec de Roger Miralles i eixam arquitectures cooperativa, directors de la revista. 

Amb el títol re-pensar, re-usar l'arquitectura. Una guia (no útil) per a saber què fer amb allò construït, aquest número de la revista és un recull d'inquietuds que, amb les seves respostes, configuren noves arquitectures per al patrimoni construït. O dit d'una altra manera, la revista és un seguit d'estratègies per visualitzar aquest patrimoni, reconegut o no reconegut com a tal, que està buit i sense ús; una descoberta de diferents models que permeten re-habitar un lloc i responen a unes necessitats actuals, passant per l'okupació, la masoveria urbana, el cooperativisme... I un passeig per diferents exemples que re-usen aquest patrimoni construït.

Seguidament, l'arquitecte Francisco Chateau, ens parlarà dels seus darrers projectes. Una conferència en format telemàtic oferta per la Demarcació de Tarragona de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. 

Ara pots visualitzar la sessió gravada al canal de YouTube del COAC Tarragona, CLICANT AQUÍ

Francisco Chateau Gannon, arquitecte de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile, candidat a doctor de la ETASB, acadèmic i investigador de l'Escola d'arquitectura de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile.

Durant les últimes cinc dècades, a Xile s'han construït més de 340.000 apartament d'habitatge social en altura per a resoldre el dèficit residencial provocat per la migració el camp a la ciutat i el desenvolupament de les principals ciutats del país, allotjant gairebé a un milió i mig de persones d'escassos recurs en zones urbanes amb algun grau de segregació. I avui, pràcticament cap d'aquests apartaments compleix amb els estàndards mínims d'habitabilitat que estipula la normativa vigent, ja sigui perquè els grans conjunts d'habitatge en què es troben no compten amb l'equipament necessari per a cobrir les necessitats dels seus habitants, perquè la superfície dels apartaments no respon als requeriments actuals o perquè l'envolupant de l'edificació és insuficient per a proveir l'aïllament tèrmic i acústica necessària.

Enfront d'aquest escenari, el col·lectiu PLUS Chile —en col·laboració directa amb Frederic Druot, coautor del llibre - manifest “Plus +. La vivienda colectiva. Territorio de excepción”— ha treballat en tres eixos d'acció: a) Metodologies d'intervenció per a projectes de rehabilitació en condominis socials en altura, b) Desenvolupament de projectes d'arquitectura, amb fort accent en la innovació tecnològica i constructiva, permetent el desenvolupament de solucions parametritzades susceptibles de ser replicades, incorporant les adaptacions que cada zona climàtica, cada barri o cada context social requereixin, i c) Posicionament i difusió del tema en l'agenda pública.


  • logo del coac
Versió per a imprimirPDF version