El COAC dóna suport a la preservació dels murals de Picasso a la ciutat d'Oslo

Imatge: 
© F. Xavier Gómez

Els murals, antecessors dels que poc després Picasso i l’artista Carl Nesjar farien a la nostra seu de Barcelona, formen part d’un edifici conegut com Y-Block, situat al complex governamental d’Oslo, que el govern de Noruega té previst enderrocar al·legant motius de seguretat. L’Y-Block va resultar afectat en els atemptats terroristes que la ciutat va patir l’any 2011. Pel que ha transcendit, l’enderrocament de l’edifici preservarà els murals, tot i que fora ja del context pel qual van ser pensats.

En aquesta situació, la Societat Noruega per a la Preservació de Monuments (Fortidsminneforeningen) està duent a terme una campanya en contra de l’enderrocament de l’Y-Block, pel seu valor arquitectònic i artístic, campanya que ens han volgut explicar donada l’especial vinculació entre la nostra seu i aquest edifici.

El COAC, a través de l’arquitecte Xavier Gómez, s’ha posicionat expressant el seu suport a la conservació de l’Y-Block, ja que considerem que les obres d’art sense l’edifici per a les quals han estat concebudes deixen de tenir sentit. En el nostre cas, el Col·legi, amb una seu en un edifici de similars característiques, ha optat per preservar-lo i rehabilitar-lo respectant sempre el projecte original de l’arquitecte Xavier Busquets i els frisos de Picasso i Carl Nesjar.

Des del Col·legi s’està considerant la possibilitat de realitzar properament una exposició sobre l’edifici Y-Block i el treball de l'artista noruec Carl Nesjar.

El nostre suport ha tingut repercussió als mitjans locals d’Oslo. Podeu llegir aquí les notícies publicades a Osloby i a Fortidsminneforeningen.

També podeu consultar altres notícies sobre aquest tema:

· Nordic Design Review
· e- architect
· Wikipedia

4/05/2015
Tornar