Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Inauguració de l'exposició de la XI Biennal Alejandro de la Sota a l'Hospitalet de l'Infant

Inauguració de l'exposició de la XI Biennal Alejandro de la Sota a l'Hospitalet de l'Infant

Imatge: 
Fotografia de Juande Jarillo
El pròxim dijous 3 d'octubre de 2019 a les 19.30h es farà l'acte d'inauguració de l'Exposició de la XI Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d'Arquitectura de Tarragona, a la Biblioteca de l'Hospitalet de l'Infant.

L'acte comptarà amb la conferència de l'Arquitecte Juan Fernando Ródenas i ens parlarà del projecte de  Replicació d’un mòdul de 4 habitatges d’Antonio Bonet al poblat Hifrensa, obra que ha dut a terme conjuntament amb l'arquitecte  Josep Ramon Domingo Magaña i que ha estat guardonada en aquest certamen.

També intervindrà Victòria Bonet, filla d'Antoni Bonet Castellana, l'arquitecte que va concebre, projectar i construir el conjunt arquitectònic d'Hifrensa durant els anys 1967-1975.

L'exposició es podrà veure del 13 de setembre al 18 d'octubre de 2019.

Els habitatges projectats per Antonio Bonet el 1967 per al poblat Hifrensa, l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona), constitueixen un exemple de modulació urbana. Per abordar el creixement del poblat (actualment en fase de declaració de BCIN) es planteja una replicació fidel del mòdul d'habitatges per a pèrits proposat per Bonet al poblat Hifrensa, adaptant-lo a la normativa vigent. Al mateix temps, amb una perspectiva històrica de 50 anys, es respecta la previsió i aspiració de l'autor i d'altres arquitectes contemporanis que en la dècada dels anys 60 plantegen la flexibilitat i el creixement d'estructures urbanes. El nou mòdul, format per quatre habitatges, permet contemplar novament elements perduts del projecte original: formes, proporcions, materials i acabats, donat el precari estat de conservació dels habitatges originals. Entre altres millores, la nova solució amb mur caputxí té una trasmitància tèrmica d’una tercera part respecte la transmitància dels mòduls existents.
.


Versió per a imprimirPDF version