Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Plànol Hospital i facultat de medicina

Presentació del Màster d'Arquitectura Hospitalària. Nou Campus Clínic

Imatge: 
J. Domènech Estapà. Edifici per a hospital i facultat de medicina Planta. Barcelona, c. 1897. Fons Domènech Estapà i Domènech Mansana, arquitectes, Arxiu Històric del COAC
El proper divendres 14 de juny a les 10 h, es presentarà a la seu del COAC el "Màster d'Arquitectura Hospitalària. El Nou Campus Clínic", creat per estudiar i desenvolupar diferents propostes tenint en compte els aspectes urbanístics, assistencials i de caire arquitectònic.

L’acte comptarà amb la participació de:
· Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC
· Martí Ballart, gerent d’Inversions i Patrimoni de CatSalut
· Dr. Josep Maria Campistol, director general de l'Hospital Clínic
· Andrés Lezcano, director d'Infraestructures de la UB
· Ferran Rodríguez, director d'Infraestructures de l'Hospital Clínic
· Ramon Sanabria, arquitecte i coordinador general del Nou Campus Clínic

Inscripcions
La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Nou Campus Clínic de Barcelona
L'any 2020, després de conèixer la possibilitat d'ampliar l’Hospital Clínic de Barcelona aprofitant el recinte de l’Escola Industrial, el COAC va impulsar, juntament amb la plataforma "Un nou Clínic és possible. Salvant el recinte de l'Escola Industrial", una iniciativa per estudiar i esgotar totes les possibles alternatives per a la transformació de l'actual Clínic, amb la voluntat d'aconseguir el millor equipament, un hospital del segle XXI referent a nivell internacional, alhora que es garantia la preservació del valor arquitectònic i patrimonial del recinte de l’Escola Industrial i la seva funció social i vertebradora. La plataforma cívica estava formada pel COAC, l'AAUC, l'AADIPA, l'AuS, SOS Monuments, la Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial, les Associacions de Veïnes i Veïns de l’Esquerra i de la Dreta de l’Eixample i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.

El mes de febrer de 2021, després de diverses reunions entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, es van nomenar dos comissionats per localitzar l’espai més adequat per a la ubicació del Nou Hospital Clínic: el doctor Ramon Canal i l’arquitecte Ramon Sanabria.

A finals del 2023, després de descartar altres opcions, les administracions implicades -Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de L’Hospitalet, Ajuntament d’Esplugues, Diputació de Barcelona, Universitat de Barcelona i Hospital Clínic de Barcelona- van signar un protocol per procedir a la valoració de la ubicació del nou centre als terrenys esportius de la Universitat de Barcelona a l’avinguda Diagonal. Una vegada triat l’espai, per definir la seva idoneïtat s'ha creat una oficina tècnica sota la direcció de la doctora Azucena Carranzo.

Per tal de plantejar les opcions d’implantació, s’ha endegat el ‘Màster d’Arquitectura Hospitalària. El Nou Campus Clínic’ que, amb el suport de l’Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, vol desenvolupar diferents propostes tenint en compte els temes urbanístics, assistencials i de caire arquitectònic.

Aquest primer estadi que planteja el Màster vol portar a terme una investigació prèvia dels diferents paràmetres hospitalaris i arquitectònics actuals, plantejant les modificacions pertinents per tal d’assolir els nous reptes que es plantegen en els hospitals del futur. La importància que es vol donar al desenvolupament d’aquest programa com a pas previ a la redacció del projecte i direcció d’obra està en consonància amb la gran responsabilitat de tot el procés, per tal d’esdevenir un Campus Universitari Hospitalari de referència, que haurà d’incloure el propi Hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, els Centres de Recerca i Innovació, a més de plantejar àrees de residència hospitalària, enginyeries clíniques, biotecnologia..., així com les reserves de futur per a possibles ampliacions. Una veritable Hospital City.

Versió per a imprimirPDF version