Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Urbanisme Comparat

Urbanisme Comparat: NY, Boston i Houston

Imatge: 
Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya
El dimarts 4 de juny a les 19 h, tindrà lloc la propera sessió del cicle d'Urbanisme Comparat, que organitza l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC). La jornada portarà per títol New York, Boston i Houston.

L’urbanisme als Estats Units ofereix grans contrastos a analitzar, des dels gratacels dels centres urbans fins als suburbis que s’estenen al territori. La història del seu urbanisme ve marcada no només pels canvis econòmics, sinó també pels interessos empresarials, les lluites racials i les polítiques federals. Per tant, els EUA són un cas complex en el desenvolupament de les ciutats i, tot i les seves particularitats, el seu urbanisme ha servit com a model per a ciutats d’arreu del món.

Alhora, els Estats Units també ens ofereixen l’oportunitat de comparar diferents aproximacions a l’urbanisme, donat que cada municipi té competències per donar forma al planejament. Així, s’analitzaran models contrastats: des del ‘no zoning’ de Houston al planejament discrecional de Boston, passant pel planejament normatiu de New York i Chicago.

Per conèixer millor els efectes de les diferents normatives, es mostraran projectes urbans d’aquest segle, promoguts per actors privats diversos com promotors immobiliaris, hospitals, universitats o equips esportius. En ells, s’explicarà tant el disseny com el procés de negociació publicoprivada a la seva execució, per tal de conèixer diferents processos i poder comparar-los entre ells.

La sessió anirà a càrrec de Mikel Berra-Sandín, arquitecte per l’ETSAB (2020). Actualment cursa el Master in City Planning al MIT, amb una beca de la Fundació La Caixa, i col·labora al Global Land Tool Network d’UN-Habitat. Els seus àmbits de treball principals són el planejament integrat, la planificació d’infraestructures de mobilitat i l’anàlisi d’activitats econòmiques a la ciutat. Durant la seva formació com a arquitecte, ha treballat a despatxos com ara SOM (Chicago) o estudioHerreros (Madrid). Des del 2021 fins al 2023, ha treballat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a coordinador de projecte de la xarxa RiConnect / Avinguda del Vallès, guanyadora del Premi Catalunya de Territori Enric Lluch atorgat per la SCOT.

A més, també ha realitzat projectes urbans amb equips multidisciplinaris i recerca acadèmica, rebent reconeixements com la menció especial a Europan 16, o el premi de la Student Design and Planning Competition de l'American Planning Association.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Versió per a imprimirPDF version