Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Debat sobre els reptes socials per a l'urbanisme metropolità

Davant dels reptes i dels conflictes d’escala global que impacten sobre les grans ciutats, torna a aflorar la necessitat imperant d’unificar polítiques i esforços entre els municipis que configuren l’àrea o regió metropolitana de Barcelona, atès que són problemes d’escala global que cal afrontar-los més enllà del propi municipi.

Els principals problemes i reptes són reduir la contaminació, tenir un territori prou resilient per fer front al canvi climàtic, garantir habitatge assequible per tothom, i minimitzar l’impacte de l’economia global, que destrueix els ecosistemes econòmics locals. I com a molt important, confluència de tots aquests problemes, ens cal treballar per reduir la desigualtat social que creix sense aturador des de la crisi de l’any 2009. Cal fer front a aquesta crisi ecològica i social, que fa que les vides a la ciutat sigui cada vegada més vulnerable, cal treballar conjuntament amb tot el territori metropolità.

Com ha de ser aquesta metròpolis? Quines escales territorials tenim, i amb quines d’elles hem de treballar cadascun dels problemes? Quins elements urbanístics i arquitectònics ens serviran, o quins haurem de crear, per relacionar-nos amb aquests problemes?

Per tal de trobar respostes a aquestes qüestions, el pròxim dilluns 25 de febrer, a les 18.30 h, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitza un debat amb la participació de Ricard Gomà, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, i Mireia Peris, arquitecta i urbanista. La moderació anirà a càrrec de la també arquitecta i urbanista Laia Grau.

Podeu recuperar el vídeo de la jornada:

Versió per a imprimirPDF version