Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
"Nous espais, nous aprenentatges". Repensem els espais educatius

"Nous espais, nous aprenentatges". Repensem els espais educatius

Imatge: 
© Fons Francesc Català-Roca. Arxiu Històric del COAC - 50è Aniversari
Podeu recuperar la crònica de la jornada i els vídeos. 

La millora metodològica i didàctica als centres docents requereix del plantejament d'una nova arquitectura que trenqui amb la rigidesa dels espais, s'obri a la polivalència que els nous mètodes educatius necessiten i s'imbriqui amb el territori. Una arquitectura educativa versàtil i polivalent per construir entorns d'aprenentatge que contribueixin a la millora del sistema educatiu.

Amb aquesta finalitat, el Departament d'Educació de la Generalitat, el Col·legi d'Arquitectes i la Fundació Bofill organitzen la jornada "Nous espais, nous aprenentatges", un punt de trobada de docents, arquitectes i la resta de la comunitat educativa per repensar conjuntament com transformem les escoles i instituts.

L'acte s'iniciarà amb les conferències de l'Honorable Senyor Josep Bargalló, conseller d'Educació, i Fanny Figueras, docent de l'Institut Moisès Broggi. Seguidament, s'explicaran tres casos d'èxit i es realitzaran tres tallers simultanis, coordinats cada un per un docent i un arquitecte.

Tallers simultanis: Idees per als nous espais
La trobada planteja tres debats simultanis on es debatran diferents temàtiques. La inscripció a la jornada requereix de la participació o assistència a un d'aquests tallers.

Taller “Nous criteris de construcció”: es debatrà sobre què s’ha de tenir en compte a l’hora de construir un centre educatiu que respongui a les necessitats educatives actuals. Inscripció al taller tancada, s'ha cobert el nombre de places.

Taller "Transformació dels centres educatius”: s’analitzarà com podem millorar els edificis actuals per tal que contribueixin a la millora educativa. Inscripció al taller tancada, s'ha cobert el nombre de places.

Taller “Aules de futur i noves tecnologies”: es treballarà la relació entre educació i les TIC i com aquest binomi s’ha d’incorporar a les aules. Inscripció al taller tancada, s'ha cobert el nombre de places.

Places exhaurides.


Les conclusions dels tallers es presentaran al final de la jornada.

La cloenda anirà a càrrec d'Assumpció Puig, degana; Isabel Vilaseca, presidenta de la Fundació Bofill; i Josep Gonzàlez-Cambray, director general de Centres Públics del Departament d'Educació. L'acte estarà moderat per Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona.

Procés participatiu
Després d’aquesta primera  jornada, es faran unes altres sessions de treball per concretar les idees sorgides i s’obrirà un procés per consensuar com haurien de ser els centres educatius del futur.

Programa, inscripcions i certificats
Consulteu el programa complet

És imprescindible la inscripció prèvia a la jornada. Per fer-ho, cal que us apunteu a un dels tallers.
El professorat que hi assisteixi pot sol·licitar certificat de participació. Cal sol·licitar-ho mitjançant el formulari d'inscripció.

NOU PERFIL PROFESSIONAL A LA BORSA DE TREBALL

La Borsa de Treball del COAC ha incorporat un nou perfil professional a la seva plataforma per aquells arquitectes que vulguin destacar en el seu perfil que són experts en arquitectura i educació o en intervencions en centres educatius. Per tal de registrar-ho, cal seguir els següents passos:

· Entrar a la Borsa de Treball com a arquitecte col·legiat
· Accedir a 'El meu perfil'
· Clicar a 'Filtres/Preferències'
· Seleccionar una de les opcions:  'ArquiEscola - Taller d'Arquitectura' o 'Intervenció en centres educatius'


Acte organitzat conjuntament amb:


Amb el suport de:   

Versió per a imprimirPDF version