Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge aèrea del nou Museu Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols de Nieto Sobejano

Nieto Sobejano Arquitectos presenten el Museu Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols

Aquest dijous 23 de juliol (20 h), els arquitectes Fuensanta Nieto i Enrique Sobejano – Nieto-Sobejano, presentaran el projecte arquitectònic del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. L’acte també inclou la presentació de l’exposició virtual 2020 Josep Amat en diàleg amb els impressionistes per part de Pilar Giró, comissària de la mostra. 

La presentació, que comptarà amb l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; amb la consellera de Cultura, M. Àngela Vilallonga; amb un representant de la Diputació de Girona; i amb Guillermo Cervera, representant de la Col·lecció Thyssen, es podrà seguir per streaming a través de www.guixols.cat

Reforma i ampliació del Monestir de Sant Feliu de Guíxols per acollir el Museu Carmen Thyssen
El passat mes de març es va fer públic el veredicte del jurat que ha decidit l’equip d’arquitectes que té la missió de redactar el Projecte Bàsic i Executiu de Reforma i Ampliació del Monestir, per ubicar-hi el Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta de l’empresa Nieto Sobejano Arquitectos, amb seu a Madrid, que ha presentat la proposta que portava per lema 190418. El jurat està integrat per dos arquitectes no-participants al concurs públic, Rafael Roldán i Jaume Valor, i Magda Gassó, cap dels serveis de Museus de la Generalitat de Catalunya. 

El projecte estarà ubicat al monestir de la ciutat, un complex arquitectònic patrimonial que abasta des del segle XIII fins al segle XVIII i l’era actual. En relació amb els museus existents de la col·lecció Carmen Thyssen a Madrid, Màlaga i Andorra, el nou projecte albergarà la col·lecció de pintura catalana dels segles XIX i XX, en un programa d’usos plantejat com un centre artístic i cultural en estreta relació amb els jardins que l’envolten. 

El projecte sorgeix del desig de connectar l’arquitectura amb el paisatge a través d’un jardí elevat, sota el qual es desenvolupa el nou cor del museu: un espai multifuncional des del qual es pot accedir a l’edifici històric, així com al jardí exterior. La nova ampliació evoca la història i la tipologia arquitectònica del claustre del monestir que mai va arribar a realitzar-se. L’espai flexible resultant permetrà diversos tipus d’exposició: pintura, escultura, actuacions i instal·lacions artístiques. L’edifici històric serà restaurat i rehabilitat amb el màxim respecte per la seva arquitectura original. El nou Museu Carmen Thyssen coexistirà amb la llarga i heterogènia història del monestir de Sant Feliu de Guíxols, conscient del paper de l’arquitectura contemporània en la seva relació amb la ciutat, el paisatge i la història. 

Nieto-Sobejano Arquitectos
Enrique Sobejano i Fuensanta Nieto són arquitectes titulats per la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM). Socis fundadors de Nieto Sobejano Arquitectos el 1985 amb oficines a Madrid i Berlín. 

L’obra de Nieto Sobejano ha estat publicada en nombroses revistes i llibres internacionalment i ha estat exposada, entre d’altres, a la Biennal de Venècia, el Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York, el Kunsthaus de Graz i a la Fundació MAST de Bolònia. Han rebut el Premi Nacional de Conservació i Restauració de Béns Culturals del Ministeri de Cultura (2007), el Premi Nike de la Bund Deutscher Architekten (2010), el Premi AGA Khan d’Arquitectura (2010), el Premi Piranesi Prix de Rome (2011), el Premi Museu Europeu de l’Any (2012), el Premi Hannes Meyer (2012), Membres Honoraris de l’American Institute of Architects (AIA), La Medalla Alvar AAlto (2015) i la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts (2017). 

Les seves obres principals inclouen el Museu Madinat al Zahra, el Museu de Moritzburg, el Museu de San Telmo, el Palau de Congressos de Saragossa, l’ampliació del Museu Joanneum en Graz i el Centre d’Art Contemporani de Córdoba. Nieto Sobejano Arquitectos actualment tenen projectes a Alemanya, Espanya, Àustria, Estònia, Marroc, Xina, Regne Unit i França.

Versió per a imprimirPDF version