Exposició: "Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia"

Imatge: 
© Clara Gromaches

Divendres 24 de gener de 2019, a les 19.30 h.
Conferència inaugural a càrrec de Clara Gromaches, comissària de la mostra

La sala d’exposicions de l’Alt Empordà del COAC acull l’exposició “Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, que documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

Clara Gromaches posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments- com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàticament eficient. 

La mirada parteix del concepte d'entropia com a cerca estètica de l'artista que espontàniament troba un cert equilibri entre les parts. Una visió que despulla la ciutat del caos i retrata la forma urbana per explicar-nos una realitat tranquil·la. Petits fragments urbans seleccionats per compondre una visió més realista d'aquest entorn llunyà. 

La mostra, després de passar per la seu de Girona, es podrà veure del 14 de gener al 29 de març. Aquesta forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC. Aquest cicle va començar el febrer d’aquest any amb l’exposició “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia" i va continuar amb l’exposició “Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge”. 

Versió per a imprimirPDF version