Maqueta d'un projecte de ciutat

Exposició: "Maqueta del Workshop amb David Khon realitzada pels estudiants d'Arquitectura de l'EPS"

Imatge: 
© Josep Maria Torra. Maqueta del Workshop amb David Kohn
Cada any, abans de l’inici del curs lectiu, els estudis d’arquitectura de la Universitat de Girona organitzen un workshop amb un professor convidat de renom internacional. Darrerament arquitectes com Paulo David o Mary Duggan han plantejat exercicis als estudiants convidant-los a reflexionar sobre l’arquitectura i la ciutat, partint de la base de la ciutat de Girona.
 

En l'edició de 2019/2020, l’arquitecte David Kohn, amb oficina a Londres, ha treballat amb els estudiants a partir de la ciutat de Girona, per tal d’endinsar-los durant una setmana en els processos creatius i reflexions que el mateix arquitecte treballa en el seu estudi. Tècniques de composició, de muntatge, d’enregistrament i d’associació han estat eines sobre les quals els estudiants han treballat a partir de l’anàlisi de la ciutat, com a conjunt d’escenaris que donen suport a les relacions socials, i sobre la qual s’ha arribat a una proposta de narració compartida a mode d’infraestructura social, una mena d’espais aglomeratius que donen forma a la memòria, a la intuïció i, en definitiva, a una arquitectura eclèctica i de crítica postmoderna. 

L’exposició mostra com a peça principal la maqueta del resultat final del taller, la mateixa que va ocupar pràcticament tota la plaça de Santa Susanna en la darrera correcció del curs.

Versió per a imprimirPDF version