Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Exposició: "Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l'Índia"

Exposició: "Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l'Índia"

Imatge: 
© Clara Pardo

Dijous 19 de setembre de 2019 , a les 19.30 hores | Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC
Conferència inaugural a càrrec de l'arquitecte Joan Claudi Minguell

La sala d’exposicions La Cova de la Demarcació de Girona del COAC acull l’exposició “Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, que documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

Clara Gromaches posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments- com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàticament eficient. 

La mirada parteix del concepte d'entropia com a cerca estètica de l'artista que espontàniament troba un cert equilibri entre les parts. Una visió que despulla la ciutat del caos i retrata la forma urbana per explicar-nos una realitat tranquil·la. Petits fragments urbans seleccionats per compondre una visió més realista d'aquest entorn llunyà. 

La mostra, que es podrà veure del 19 de setembre al 15 d’octubre, forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC. Aquest cicle va començar el febrer d’aquest any amb l’exposició “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia" i va continuar amb l’exposició “Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge”. 

Breu biografia
Clara Pardo Gromaches és arquitecta per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i La Sapienza Università de Roma; i fotògrafa d'arquitectura per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. 

La fotografia és el mitjà d'expressió que l'ha acompanyat des dels 14 anys, quan es va comprar una càmera digital i va viatjar amb el seu pare a l'Índia. D'això fa 15 anys. Durant aquest temps ha continuat visitant el país. La seva mirada ha evolucionat, però potser no tant com el país. 

Actualment treballa com arquitecta, fotògrafa d'arquitectura amb la firma "Clara Gromaches" i professora visitant de fotografia a la Universitat de Girona.

Comissariat i fotografia: 
Clara Pardo Gromaches. 

 Amb la col·laboració de:
        

Versió per a imprimirPDF version