Imatge d'un monument de l'Índia

Prorrogada l'exposició “L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, a Olot

Imatge: 
© Clara Gromaches

Després del seu pas per Girona i Figueres, ara és el Centre Excursionista d’Olot qui acull la itinerància de l’exposició “L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”. La mostra, que es podrà visitar del 15 de febrer al 18 d'abril de 2021, documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

Clara Gromaches posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments - com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàticament eficient. 

Com a activitat complementària, el 5 de març, tindrà lloc a la nova seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, ubicada a la Casa Serra, la conferència a càrrec de la comissària i autora de les fotografies, Clara Gromaches, així com una visita guiada a l’exposició.

L’exposició es podrà visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.


EMPRESES QUE DONEN SUPORT
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

Versió per a imprimirPDF version