Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: "Col·leccions COAC / Clotet_Tusquets 1960-1980"

Imatge: 
© Jaume Blassi / Oriol Maspons
El dijous 22 de febrer a les 19 h, s'inaugura a la seu de Plaça Nova la propera exposició de la sèrie "Col·leccions" de l’Arxiu Històric del COAC. Amb el nom "Clotet_Tusquets 1960-1980", la mostra presenta una àmplia selecció de dibuixos, documents, fotografies i objectes que els arquitectes Lluís Clotet i Òscar Tusquets van crear al llarg d'aquests anys.

L'exposició ha estat comissariada i dissenyada pels propis arquitectes i mostra un recorregut cronològic i transversal per tota la seva obra: des dels primers projectes, com la botiga Sonor o els habitatges per al Gremi de Vidriers de l’Hospitalet, fins al pla urbanístic del Liceu al Seminari o la reforma del Palau de la Música, on hi va col·laborar també l’arquitecte Ignacio Paricio. L’exposició ultrapassa el camp de l’edificació i l’urbanisme per estendre’s també al mobiliari i l’audiovisual. 

Una de les peces que es podrà veure és el film "Miró, Otro" que Pere Portabella va realitzar d’una intervenció efímera que els arquitectes de l’Studio PER –entre ells Lluís Clotet i Òscar Tusquets– van fer de la mà del pintor català Joan Miró l’any 1969. Una intervenció que es veurà reproduïda des del mes de febrer fins a l'abril a les vidreres de l’exterior del COAC.

Tusquets i Clotet van començar la seva pràctica professional conjunta l’any 1964 amb la fundació de l’Studio PER, estudi compartit amb els arquitectes Pep Bonet i Cristian Cirici. La seva associació professional va durar fins a 1984, moment en què l’estudi es divideix.

El material de l’exposició prové de la donació que els autors i Ignacio Paricio van fer a l’Arxiu Històric del COAC del material gràfic del seu estudi. La mostra s'emmarca en l'espai Fundamentals de la programació de Cultura del COAC, dins l'apartat "Col·leccions", que mostra material custodiat per l’Arxiu Històric per tal de donar a conèixer el ric patrimoni documental del Col·legi.

L'exposició compta amb el suport de Beatriz de Moura, BD Barcelona Design, DAE i SIGNES.

Consulta aquí el llistat de bibliografia sobre Clotet i Tusquets que pots trobar a la Biblioteca del COAC.

Recupera la presentació de la mostra a la inauguració:



Impacte en premsa:
· "Cuando la arquitectura era dibujar y dibujar", El País
· "Ser jove als seixanta va ser un privilegi", La Vanguardia
· "El COAC repassa la trajectòria dels arquitectes Lluís Clotet i
  Òscar Tusquets", elnacional.cat

· "Una exposición repasa 20 años de arquitectura de Lluís Clotet y
  Òscar Tusquets", eleconomista.es
Versió per a imprimirPDF version