Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició "Im Ruhrgebiet; Paisatge industrial a la Conca del Ruhr"

Imatge: 
© Dieter Schmidt

La sala d'exposicions La Cova de la Demarcació de Girona acull l'exposició "Im Ruhrgebiet; Paisatge industrial a la Conca del Ruhr", comissariada per l'arquitecte Josep M Torra Pla amb la col·laboració de Jordi Tauleria i la Demarcació de Girona del COAC. 

Dieter Schmidt.  La mirada fotogràfica

Mirar.
1.         Aplicar el sentit de la vista a una persona o cosa per veure-la.
2.         Observar, examinar, amb els ulls.
3.         Fer els possibles.
4.         Atendre alguna cosa, tenir-la en compte.
5.         Estar situat de cara a, girat devers.
6.         Buscar.

Aquests i d’altres són significats del verb mirar segons el Diccionari. Pel fotògraf a més, mirar també és triar, separar, preservar, valorar, descartar, menysprear...  La mirada és un fet actiu i pot ser acusadora, irònica, viciosa, profunda, amorosa, trista, impenetrable. La mirada fotogràfica també inclourà coneixements tècnics, entorns culturals, valors formals. La mirada es dirigeix cap a algun lloc, cap a fora, com diu Robert Frank, per veure-hi a dins. 

El fotògraf és algú que mira i la seva mirada és profunda i no hauria de deixar-se emportar per prejudicis, modes o formalismes que agreguin opacitat a l’escena. Això és el que fa el fotògraf  Dieter Schmidt, fa de la mirada l’essència de la seva fotografia per poder dir alguna cosa que s’acosti a la veritat. 

La regió o conca del Ruhr (Ruhrgebiet, en alemany) és una zona d'elevada concentració urbana al nord-oest d'Alemanya. Té una població de 5,3 milions d'habitants i conforma l'àrea urbana més àmplia d'Europa. 

Està formada per una sèrie de ciutats industrials limitades pels rius Ruhr (al sud), Rin (a l'oest) i Lippe (al nord). Al sud-oest limita amb el territori de Berg (Bergisches Land). 

Anant des de l'oest (on desemboca el Rin) vers l'est, l'àrea inclou les ciutats de Duisbug, Oberhasuen, Bottrop, Mülheim an der Ruhr, Essen Gelsenkitche, Bochum, Erne, Hamm, Hagen i Dortmund, així com parts de districtes més rurals com Wesel, Recklinghausen, Unna i Ennepe-Ruhr. 

És la quarta àrea urbana més gran d'Europa després de Moscou i les àrees metropolitanes de Londres i París. La regió del Ruhr sovint es percep equivocadament com una sola ciutat, ja que molts mapes no mostren els límits entre les ciutats individuals. 

Versió per a imprimirPDF version