Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edificis d'antoni gaudi al berguedà

ARQUITECTOUR: “Antoni Gaudí al Berguedà”

Imatge: 
© Ajuntament de la Pobla de Lillet
Amb aquesta activitat, la Demarcació de les Comarques Centrals continua la iniciativa Arquitectours, una activitat per donar a conèixer l’arquitectura del territori posant en valor el seu patrimoni. En aquesta ocasió es visitaran dos indrets on hi va deixar la seva empremta l’arquitecte Antoni Gaudí.

A principis del segle XX Eusebi Güell i Bacigalupi va fundar al Clot del Moro, la primera fàbrica de ciment Pòrtland de Catalunya, coneguda amb el nom d’Asland. Per a alimentar-ne els forns s’utilitzava el carbó que s’extreia de les mines del Catllaràs; la considerable distància entre el nucli de població de La Pobla de Lillet i l’explotació minera va portar Eusebi Güell a encarregar, a l’arquitecte Antoni Gaudí, la projecció del Xalet del Catllaràs com a habitatge pels treballadors i enginyers de les mines.

Durant la seva estada a la Vall de Lillet, Gaudí es va allotjar a casa dels Srs. Artigas, propietaris d’una de les fàbriques més pròsperes de l’època. En agraïment a l’hospitalitat rebuda, Gaudí els va regalar el disseny d’un jardí en un terreny que la família tenia just davant la seva casa i fàbrica tèxtil. D’aquí van néixer els Jardins Artigas, obra on natura i arquitectura es fusionen en perfecta harmonia.
Horari:
9:00 h. Sortida des del Santuari de Falgars (Punt de trobada)
9:25 h. Visita Xalet del Catllaràs
10:30 h. Sortida del Xalet direcció a l’estació del Tren del Ciment

11:20 h. Hora màxima per arribar a estació i pujar al Tren
11:30 h. Tren Pobla als Jardins
11:44 h. Visita guiada als Jardins Artigas
13:07 h. Tren dels Jardins a La Pobla
13:20 h. Arribada a l’estació de Pobla

Ens acompanyaran a la visita Xavier Serra, regidor de l'Ajuntament de La Pobla de Lillet i Ramon Calonge, arquitecte director de les obres de restauració del Xalet del Catllaràs

S'ha tancat la inscripció, les places de la visita estan completes.

Versió per a imprimirPDF version