Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cape Cod Modernism and Cadaques Connections, a càrrec de Peter McMahon

Imatge: 
© Hatch House, Cape Cod Modern House Trust. Foto d'Antoine Lorgnier
El dijous 2 de febrer, a les 19.00 h, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acull la conferència ‘Cape Cod Modernism and Cadaques Connections’, a càrrec de l’arquitecte nord-americà Peter McMahon. La conferència serà en anglès.
 

A finals de la dècada de 1930, Outer Cape (Massachusetts) va atreure alguns dels principals impulsors de l'arquitectura moderna, fins i tot les personalitats més influents de la Bauhaus i els constructors de disseny americans autodidactes. Aquest grup va construir habitatges per a ells mateixos a l'esplèndid aïllament de la remota península, creant una vibrant comunitat creativa. Algunes d'aquestes cases van ser finalment abandonades i apropiades pel Servei de Parcs. Peter McMahon explorarà aquesta història i els esforços actuals del Cape Cod Modern House Trust per reviure i reimaginar aquest llegat. 

En la seva recerca, Peter McMahon ha trobat i remarca les nombroses semblances d’aquesta comunitat d’arquitectes i artistes amb el cas de Cadaqués, fins i tot amb la presència i activitat dels autors en un lloc i l’altre.

El Cape Cod Modern House Trust (CCMHT) es va fundar per recollir, arxivar i compartir documentació de l'excepcional arquitectura moderna d’Outer Cape, per restaurar un grup de cases modernes importants i en perill d'extinció, i posar-les en marxa com a plataformes per a nous treballs creatius. 

Peter McMahon
És arquitecte i el director fundador del Cape Cod Modern House Trust, fundat el 2007 per arxivar i compartir, restaurar i reconèixer l'excepcional arquitectura moderna d’Outer Cape i la cultura creativa que l'envoltava. El CCMHT ha restaurat ja quatre edificacions i n’emprèn d’altres aviat, tot posant-les en servei com a plataforma per a nous treballs creatius. 

És coautor amb Christine Cipriani, de “Cape Cod Modern. Mid-Century Architecture and Community on the Outer Cape” (2014, Metropolis Books) guanyador de l’Històric New England Book Prize, 2015. 

Algunes de les seves conferències recents han estat dictades a: l'Associació d'Arquitectura (Londres), la Graduate School of Design de Harvard i el Museu de Belles Arts de Boston.

La seva pràctica professional amb l’estudi PM Design se centra en l'arquitectura sostenible i moderna i la restauració d'edificis de mitjans del segle XX. La seva casa d'estiu a Wellfleet s'ha publicat a “House Beautiful and Outside Architecture”.

Versió per a imprimirPDF version