Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cicle MARQ 2023/2024. Conferència 'La memòria latent', a càrrec de Jordi Comas

Imatge: 
© Adrià Goula
El dijous 23 de novembre, a les 17 hores, la sala d’actes Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acull la quarta sessió del cicle MARQ 2023/2024, amb la conferència de Jordi Comas, Comas – Pont arquitectes, titulada ‘La memòria latent’.

En la seva intervenció, l’arquitecte Jordi Comas presentarà tres intervencions que treballen amb la memòria del lloc: la reforma en escola infantil del seminari de Vic, l’escala-mirador dins el recorregut paisatgístic a la vall del paradís de Manresa i la “ Transformación del Monumento a los caídos y su entorno urbano” a Pamplona.
 

L’anàlisi d’un passat que corre el risc de desaparèixer es converteix en material sensible per evocar la memòria latent que travessa de manera més o menys explícita els llocs d’interès patrimonial. Les intervencions proposades no pretenen museïtzar el passat sinó introduir una nova capa que dialoga amb l’existent i actua de catalitzador de l’espai, permetent nous usos i noves apropiacions.

Jordi Comas
És arquitecte per l’ETSAB i realitza part dels estudis a la EPFL de Lausanne, on treballa amb l’arquitecte Fonso Boschetti. El 2004 funda amb Anna Pont l’estudi Comas-Pont arquitectes, amb seu a Vic, on treballen la relació dels usuaris amb l’entorn físic i social per proposar noves formes d’habitar que potencien el sentit de pertinença, la representativitat i la sostenibilitat.

Els encàrrecs de l’estudi provenen eminentment de concursos públics guanyats en l’àmbit educatiu, social, sanitari i de paisatge urbà. El seu treball ha obtingut varis reconeixements: Premi anells de Fusta 2023, Premi Mapei a l’economia circular 2022, Premi El temps de les arts 2021, Premi Bienal de Arquitectura Española 2018, Premio Nan a l’eficiència energètica 2018, Architecture Awards Build 2017, Finalistes als Premis Fad, premios CSCAE, 2A Europe Architecture Award, nominats al Premi Mies Van der Rohe 2017 i 1er premi a la “millor solució arquitectònica per a un entorn accessible” en els premis MADA competition a Moscou, entre d’altres.

Versió per a imprimirPDF version