Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

paisatge verd i escultura

Conferència 'Michèle&Miquel i Bordas+Peiro. Obra pròpia'

Imatge: 
© Michèle&Miquel i Bordas+Peiro

El dijous 14 de juliol, a les 19.30 hores, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acollirà la sessió ‘Michèle&Miquel i Bordas+Peiro.  Obra pròpia’, en la qual els estudis d’arquitectura Michèle&Miquel i Bordas+Peiro, dos equips que desenvolupen la seva obra situant-se entre França i Catalunya, explicaran els principals trets característics de la seva obra al voltant del concepte de la materialitat. 

Per una banda, Michèle Orliac i Miquel Batlle, integrants del despatx Michèle&Miquel, presentaran la conferència “La matèria per a que no es vegi”. L'arquitectura és feta per la matèria del paisatge i és per una materialitat molt present que es fa oblidar. I ho podrem veure, en els seus projectes, a través de la fusta en els boscos de l’Hortus, la terra cuita a la Ville Rose de Toulouse, el ferro en els penya-segats oxidats de Cap Roig i el granit al si de l’abadia de pedra d’Arles sur Tech. 

Per altra banda, Anna Maria Bordas i Miquel Peiro, integrants de Bordas+Peiro, en la seva ponència “Límit(s), Sistem(es), Transformacion(s)”. La poètica de la matèria en l’arquitectura del s. XXI” tractaran el canvi de paradigma en les condicions materials i culturals de l’arquitectura mitjançant els projectes realitzats al seu despatx, i en els treballs de recerca desenvolupats a la Universitat. 

Després de les conferències, s’obrirà un debat que iniciarà Montse Arnau de l’empresa COMPAC, en el qual es posarà sobre la taula una reflexió al voltant de la matèria.

Michèle&Miquel
L’any 1996 formen l’estudi d’Arquitectura, Urbanisme i Paisatgisme Michèle&Miquel amb seu a Tolouse i Barcelona, des d’on realitzen tots els projectes en comú. 

Ambdós han estat professors del Màster d’Arquitectura del Paisatge de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), i professors convidats a les escoles d’arquitectura de Lyon, Alcalà d’Henares, i a l’escola del paisatge de Versailles. També han participat en diverses conferències i publicacions, i han dut a terme treballs en l’àmbit de la recerca en el Centre d’Investigació pel Paisatge de Barcelona de la ETSAB. 

Michèle Orliac és arquitecta per l’Escola d’Arquitectura de Toulouse i titulada en Urbanisme per la Universitat de Ciències Socials Le Mirail de Toulouse. També és Màster d’Arquitectura del Paisatge a l’Escola Politècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i membre de la Federació Francesa de Paisatgistes. 

Com a consultora, ha assessorat el Ministeri d’Equipaments del País Basc i a la regió de Lavelanet, a Ariège (1976-1978), al Consejo de Arquitectura, Urbanismo y Entorno de la regió dels Prineus Atlàntics (1979), i va ser la directora de la regió dels Pirineus Orientals des de la seva creació, el 1980.

Miquel Batlle és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona en l’especialitat d’Urbanisme, i Màster d’Arquitectura del Paisatge per la mateixa universitat. 

Bordas+Peiro
L’any 2011, funden Bordas+Peiro, un despatx d’arquitectura i enginyeria a París des del qual realitzen una pràctica teòrica de la procés projectual a l’arquitectura. Treballen tant a França, com a escala internacional, en diferents obres que van del petit equipament públic, a projectes urbans de gran magnitud, passant per diversos projectes d’infraestructura. 

Com a despatx, han rebut diferents premis d’arquitectura com el Premi AJAC (2012), el 40under40 (2014), l’ A+Awards (2018-2020 i 2022) per diferents projectes. 

Anna Maria Bordas és arquitecta per l’escola de Marne la Vallée de Paris, enginyera de Camins, Canals i Ports, i catedràtica a l’Escola d’Arquitectura de París Val de Seine, en la disciplina de Teoria i Projecte arquitectural i urbà. També és investigadora en el Laboratori de Recerca arquitectural de l’Université de Paris – el Cerilac. 

Des de fa més de 15 anys, imparteix classes a les escoles d’arquitectura Marne la Vallée, Marsella i Val de Seine, a França, i ha estat professora convidada a l’UIR de Rabat i a l’Escola de Camins de València. 

Recentment, ha comissariat l’exposició “Limite(s), Système(s), Transformation(s). La poétiques de la matière dans l’architecture du XXIème siècle”, que s’ha pogut veure a l’Escola d’Arquitectura de Paris Val de Seine i que, a partir de setembre, iniciarà una itinerància per diferents escoles d’arquitectura. 

L’any 2021, la revista Architizer la va escollir com una de les 100 woman to watch in architecture

Miquel Peiro és enginyer de Camins, Canals i Ports. Actualment és professor titular a l’Escola d’Arquitectura de Bretanya, en la disciplina de Construcció i tecnologia, professor convidat a les escoles d’Arquitectura del Vallès i València, i investigador al Laboratori de recerca arquitectural de l’Université de Rennes 2 – GRIEF. 

L’any 2020, va ser el director del Congrés Internacional “Architecture évolutive et reversible” que va tenir lloc a Rennes, així com director del llibre que ha sortit recentment sobre aquest tema.

Amb el patrocini de COMPAC.

 

Versió per a imprimirPDF version