Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
EXPOSICIÓN 'SIGURD LEWERENTZ & LÁSZLÓ MOHOLY-NAGY,

Exposició ‘Sigurd Lewerentz & László Moholy-Nagy, fotografies’

Imatge: 
© DM DigitalMuseum + Lázló Moholy-Nagy.
El divendres 8 d’abril, a les 17 h, tindrà lloc a la Casa Saladrigas de Blanes, la inauguració de l’exposició ‘Sigurd Lewerentz & László Moholy-Nagy, fotografies’, amb la presència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Fernàndez, el regidor de Cultura de Blanes, Albert Sanz, i l’arquitecte Josep Maria Torra, comissari de l’exposició i membre de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
 
En la mostra, que forma part del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte promogut pel Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, podrem veure les mirades fotogràfiques de l’arquitecte Sigurd Lewerentz i de l’artista i professor de la BAUHAUS Lázló Moholy-Nagy. Una reflexió sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats.
 
En el cas de l’arquitecte Sigurd Lewerentz, es mostren una selecció de 44 instantànies que varen ser preses durant el viatge que va fer des del nord d’Europa fins a Itàlia en el decurs de l’any 1909. Aquestes fotografies  pertanyen a l’arxiu personal de l’arquitecte, es troben al DigitaltMuseum escandinau i evoquen silenci, soledat... potser els trets que millor el defineixen. Per això, la crítica l’ha anomenat sovint nòrdic solitari, arquitecte silenciós, aïllat... una persona de tracte difícil, sovint tancat en ell mateix, obstinat, obsessiu.
 
Pel que fa a Lázló Moholy-Nagy, la mostra presenta 18 fotografies i 42 fotogrames. Moholy-Nagy va ser un artista polifacètic i un dels professors més emblemàtics de l’Escola de la Bauhaus.  Va experimentar en diversos camps, des de la pintura fins al cinema, passant per la fotografia o l'escenografia. La seva activitat com a fotògraf inclou el que va anomenar fotogrames, és a dir, composicions abstractes creades interposant objectes, filtres o trames entre un focus de llum i un material sensible.
Versió per a imprimirPDF version