Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
sketches

Exposició: “Arquitectures de Terrassa. La mirada dels dibuixants de carrer”

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La seu del COAC a Terrassa acull, des del 12 d’abril fins al 19 de maig, l'exposició col·lectiva 'ARQUITECTURES DE TERRASSA. LA MIRADA DELS DIBUIXANTS DE CARRER'.

Els expositors d’aquesta mostra som una colla diversa que ens reunim per dibuixar en grup, directament al lloc, sobre blocs o llibretes de viatge.

Fem esbossos (sbòzzi, paraula d’origen italià), anomenats globalment sketches (σχέδια, paraula d’origen grec que vol dir "disseny fet improvisadament”) i intentem captar l’essència del lloc mitjançant dibuixos ràpids, alguns fins i tot rabents.

Interpretem amb la nostra mirada i representem a mà alçada el paisatge que tenim al davant, principalment l’arquitectura, que és el paisatge modelat per l’ésser humà. Alguns utilitzem preferentment la línia (que és més abstracta, ja que en la realitat no existeix) i d’altres la taca, el color (més emotius).

Valorem més el procés personal de dibuixar i també el fet de compartir que el resultat final. Per això la paraula més adequada per definir el que fem segurament és sketching, que incorpora l’acció de fer l’esbós i és el moment de més concentració, de més present. No ens interessa tant la perfecció tècnica, sinó sobretot l’experimentació, la participació i la interpretació que aporta cadascú.

Aquesta mostra de dibuixos ha estat preparada pels mateixos organitzadors de la jornada anual Terrassa Dibuixa, veritable esdeveniment cultural a l’entorn d’un edifici de la nostra ciutat, amb conferències, taller de dibuix i actuació musical. Cal dir també que molts dels dibuixants que han participat a l’exposició s’agrupen sota el nom d’Urban Sketchers, tot un fenomen d’abast planetari.

La mostra és molt diversa, amb representants de 8 fins a 80 anys i, treballs de diferents destreses, diferents tècniques i diferents estils personals.

Hi destaca la quantitat de peces dedicades a les obres de Lluís Muncunill, l’arquitecte més prolífic de Terrassa, autor d’edificis de diversos usos, entre els quals són especialment innovadors per a l’època els de tipus industrial.

El nostre és un grup obert i us animem a participar en les nostres trobades.

Toni Crusellas, abril de 2023

Més informació a chalercorbella@gmail.com

Versió per a imprimirPDF version