EXPOSICIÓ PREMIS AJAC XII 2020

Exposició dels Premis AJAC XII - Terrassa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Delegació del Vallès del COAC acull, des del 4 de novembre fins al 14 de gener del 2022, l’exposició itinerant dels Premis AJAC XII que reuneix els 25 projectes guardonats en la darrera edició dels premis per a joves arquitectes, que enguany celebren els 25 anys. 

Els guardons recullen diversos àmbits o vessants de l’arquitectura, entre ells els d’obra nova i rehabilitació, urbanisme i paisatge, arquitectura efímera, disseny interior, processos participatius, PFC o projectes de màster habilitant, i investigació o teoria de l’arquitectura. 

L’exposició està dissenyada i produïda per les guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos Premis: Aida Adcock Colas i Ingrid Bru Masip. "Estructures domestiques(ticables)" dona nom al disseny de l’exposició. Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar, sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges.

Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores. El sistema permet aconseguir diferents posicions de l’escala i panells en funció de l’espai per a la seva itinerància. També es va tenir en compte l’estalvi de producció d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

Premis AJAC
Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya se celebren biennalment des de 1996. Els guardons alternen la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’Agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on els equips premiats tenen l’oportunitat d’explicar el seu treball davant el públic i generar debat.

Els Premis recullen 11 categories diferents i enguany s’hi han presentat 200 propostes. Consulta aquí els equips i projectes guardonats en aquesta edició.

La convocatòria dels Premis AJAC compta amb la col·laboració de l'Agrupació d'Arquitectura i Sosteniblitat (AuS).

Versió per a imprimirPDF version