Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
premis ajac xii

Exposició dels Premis AJAC XII - COAC Vic

Imatge: 
© AJAC
La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC acull de nou l’exposició de la dotzena edició dels Premis AJAC, però aquesta vegada a la sala d’exposicions de Vic, on finalitzarà la seva itinerància.

L’exposició reuneix els 25 projectes guardonats sota el disseny "Estructures domestiques(ticables)", a càrrec de les arquitectes Aida Adcock i Íngrid Bru, guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos guardons. 

Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar, sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges. Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores. També es va tenir en compte l’estalvi d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

PREMIS AJAC. Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, que el passat 2021 celebraven els 25 anys de trajectòria, es celebren biennalment des de 1996. Els guardons alternen la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on els equips premiats tenen l’oportunitat d’explicar el seu treball davant el públic i generar debat.

Els Premis recullen 11 categories diferents i en la darrera edició s’hi van presentar 200 propostes. Consulta aquí els equips i projectes guardonats. Com a novetat en les últimes bases, s’ha apostat per l’accessibilitat, la sostenibilitat (de la mà d’un premi especial ofert per l’agrupació AUS), i s’ha volgut posar en valor els drets laborals dels joves arquitectes.
Versió per a imprimirPDF version