Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

Exposició: "La Tona Imaginada"

Imatge: 
© Ajuntament de Tona
Davant l'aplicació de noves restriccions encaminades a frenar l'expansió de la COVID, aquesta exposició ha estat ajornada. Us informarem tan aviat tinguem programada la nova data d'obertura.
 
A partir del proper 3 de novembre es podrà visitar a la Seu de Vic del COAC l’exposició La Tona Imaginada.

Des de fa anys l’Ajuntament de Tona impulsa l’ordenació de l’Arxiu Municipal de Tona i la difusió dels seus fons. D’aquí arrenca la necessitat de donar a conèixer alguns dels millors plànols i dibuixos que es conserven en els expedients d’urbanisme de l’esmentat arxiu, pel seu valor històric i artístic.

Al mateix temps, la mostra pretén presentar i ordenar aquest material de tal manera que sigui possible entendre el desenvolupament urbanístic del poble de Tona des del 1874 a l’inici de la Guerra Civil.

La conversió de Tona en una localitat d’estiueig a partir del descobriment de les aigües sulfuroses el 1874 i l’arribada del ferrocarril a Balenyà el 1875 va propiciar un fort creixement urbanístic, amb la intervenció d’arquitectes de prestigi. L’exposició fa un repàs d’aquest moment històric a través d’una selecció dels millors plànols i dibuixos d’aquest període que es conserven a l’Arxiu Municipal de Tona. En algun cas, són projectes d’espais públics i d’edificis que mai es van portar a terme. D’aquí el títol de l’exposició.

Els plànols dels projectes van acompanyats d’una selecció de fotografies del mateix moment que ajuden a situar els edificis en la trama urbana i reforcen el discurs de l’exposició.

La mostra pretén respondre a preguntes com: quina va ser la relació entre fundació de balnearis i desenvolupament urbanístic? Quins van ser els arquitectes i mestres d’obra principals que feren projectes per a Tona durant aquells anys? Quin vas ser el pes dels capitals barcelonins i dels promotors locals en la el creixement urbà?

Comissari
Carles Puigferrat i Oliva

Disseny gràfic i producció museogràfica
Gurb Disseny i CCID

Imatges
Arxiu Municipal de Tona
Versió per a imprimirPDF version