Exposició: "Tacats pel Carbó"

Imatge: 
© Jaume Fabregat i Anna Royo

La Sala Pòrtic de la Casa Lluvià acollirà, del 12 de febrer al 30 de març, l’exposició "Tacats pel Carbó", que mostra el Treball Final de Carrera dels arquitectes Jaume Fabregat i Anna Royo.

Aquest Treball Final de Carrera s’enfronta a la problemàtica que presenta el territori de l’Alt Berguedà, un entorn complex que ha patit grans transformacions al llarg del darrer quart de segle. És un món que ha vist modificada la seva fesomia (embassament), la seva mobilitat (tren, carreteres, funiculars, telefèrics) i ha perdut el seu principal impuls i motor econòmic: la mineria. El projecte es desenvolupa en un escenari límit, en el qual l’arquitectura cerca una nova oportunitat d’intervenir en un diàleg perdut entre l’home i la natura.

El projecte posa llum sobre un punt clau en el territori: Fígols-les Mines. Ara menystingut i en l’oblit, es tracta d’un indret de desbordant intensitat que demana ser atès. Es presenten pensaments i propostes sobre aquest entorn, amb el projecte com a medi i procés de recerca d’una manera de mirar i de fer coherent amb el seu context.

El treball es composa de 3 llibres. El primer conté la interpretació del lloc en el marc territorial i paisatgístic. Els dos següents contenen el desenvolupament dels dos projectes encadenats que s'arrelen i fan constant referència a la matèria que s'ha treballat en el primer.

 I - Treball conjunt.Tacats pel carbó
RePensar el paisatge postminer de l’Alt Berguedà
L'entorn de Fígols les Mines

II - Jaume Fabregat Gonzàlez
Infraestructura en el paisatge
Fígols les Mines. L'estació.

III - Anna Royo Bareng
ReHabitar i recordar
Fígols les Mines. La colònia de la Consolació.

Versió per a imprimirPDF version