Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornades 'Dalí Arquitecte': conferències de Marc Arnal i Oriol Clos

Imatge: 
© Sense títol. Sostre de la Sala dels Escuts del Castell Gala Dalí de Púbol, c. 1971. Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, VEGAP, Girona, 2023.

En el marc de les jornades Dalí Arquitecte dedicades a la reflexió sobre Dalí i l’Arquitectura, organitzades conjuntament per la Fundació Gala-Salvador Dalí i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el divendres 30 de juny, a les 19 h, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acollirà les conferències Dalí arquitecte “surrealista integral” i “racionalista absolut”, a càrrec del doctor arquitecte Marc Arnal centrada en la figura de l’artista total en el camp de l’arquitectura, i la ponència titulada Camí de Púbol a càrrec de l'arquitecte Oriol Clos el qual explicarà les intervencions a les Cases-Museu Dalí de Púbol i Cadaqués.

Complementant les conferències, el dissabte 1 de juliol s'ha programat una visita especial a l’exposició Púbol de Gala. Il·lusió i realitat, que s'exposa al Castell Gala Dalí de Púbol, acompanyats de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i Jordi Artigas, coordinador de les cases-museu Casa Salvador Dalí a Portlligat, i Castell Gala Dalí a Púbol.

Biografies dels ponents
Marc Arnal. 
Doctor arquitecte és subdirector i director acadèmic dels Graus d’Arquitectura i Edificació de l’ETSALS Universitat Ramon Llull i responsable de l’assignatura de projectes de 3r curs. 

Compagina la docència amb la tasca professional on és coautor de projectes com el CosmoCaixa de Barcelona o alguns dels edificis del Campus de la Salle Barcelona. És l’autor del disseny del paviment de la Diagonal de Barcelona. 

Escriu amb regularitat en la revista digital El Temps de les Arts on explora la relació de l’art i l’arquitectura. És autor del llibre “L’art de viure. Peter Harnden i Lanfranco Bombelli i les cases per a artistes de Cadaqués” publicat per Comanegra.  

Oriol Clos. Arquitecte. Del 1980 al 2000, des de l’exercici privat de la professió desenvolupant una àmplia varietat d’estudis urbans i projectes entre els quals hi trobem l’ampliació del Parlament d’Espanya a Madrid (Clos, Parcerisa, Rubert); l’Àrea Olímpica de la Diagonal, Barcelona 92’ (Clos; Rubert); les Cases-Museu Dalí a Púbol i Cadaqués; la Ville-Port a Saint-Nazaire (amb Manuel de Solà-Morales)—, compatibilitzant-lo, des del 1990, amb l’ensenyament de l’urbanisme a l’ETSAB. 

Del 2001 al 2016, treballa per a les administracions públiques: Ajuntament de Barcelona —Arquitecte en cap, 2006-2011— i director de l’Agence d’Urbanisme de Lille. Actualment és consultor sobre temes urbans a França i Bèlgica, i realitza treballs de recerca sobre la ciutat contemporània. És editor de l’antologia de textos de Manuel de Solà-Morales “Miradas sobre la ciudad” (Acantilado 2021).

Organitza:
  

Versió per a imprimirPDF version