Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La Seu de Manresa, 700 anys. De Berenguer de Montagut a Gaudí

Imatge: 
Fermí Batallé
La mostra té el seu origen en les modelitzacions en 3D de l’evolució constructiva que Fermí Bataller va crear per al documental La Seu de Manresa, set segles de vida, que també es pot veure a la mateixa sala. Mitjançant la tecnologia d’impressió 3D, s’han realitzat maquetes de les diferents èpoques constructives de la Seu de Manresa, des de l’església romànica del segle XII, fins a la basílica actual.

Aquest treball, que vol ser també un petit homenatge al mestre d’obres Berenguer de Montagut, de qui sabem tan poc, però que fa set segles va concebre aquest temple i va posar tot el seu saber al servei de la ciutat que li feia confiança, es complementa amb un llibre-catàleg que es pot adquirir a la seu de Manresa i de Vic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (preu: 10 €).

Aquesta exposició, comissariada per Fermí Bataller i Francesc Rafat, i organitzada per la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC, després d’itinerar per diverses seus, es trasllada permanentment a l’Espai Oliba de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i els autors han acordat cedir la mostra a la ciutat de Manresa per contribuir a la difusió del seu patrimoni arquitectònic i històric.

A partir d’ara, els visitants de la Seu podran descobrir la història del temple a través d’un vídeo i de maquetes impreses en 3D que repassen les diferents etapes constructives de la basílica.
Versió per a imprimirPDF version