Propers Actes

Matèria Bosc

Matèria Bosc: Hisao Suzuki

Imatge: 
© RCR BUNKA Fundación Privada
Enguany el COAC coorganitza el Programa Obert que acompanya el Workshop Internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i RCR BUNKA Fundació Privada.

Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retransmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.

En el marc d'aquest cicle, el proper dilluns 20 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec del fotògraf Hisao Suzuki, que anirà precedida de la projecció del vídeo "Water on Asphalt" (Alemanya, 2014), de Johanna Reich.

La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.

Hisao Suzuki (Yamagata, Japó, 1957) és fotògraf resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Estudià fotografia all Tokyo College of Photography (Tokyo Sougia Shashin Gakko) i inicià la seva trajectòria professional amb el fotògraf Tahru Minowa, especialitzat en gastronomia.

La seva relació amb Barcelona i d’interès per l’arquitectura està íntimament lligat a l’obra d’Antoni Gaudí. A partir d’una exposició del cèlebre fotògraf Eiko Hosoe sobre Gaudí el 1978 al Yokohama City Hall, s’endinsa al modernisme català i, posteriorment, a l’arquitectura contemporània a través de la col·laboració amb l’arquitecte japonès Arata Isozaki, autor del Palau Sant Jordi per als Jocs Olímpics de 1992 a Barcelona, documentant el procés de construcció del palau d’esports.

Des de 1993 col·labora amb la revista d’arquitectura “El Croquis”, convertint-se en el principal fotògraf de la publicació i contribuint significativament al reconeixement de la revista como el mitjà de difusió de major prestigi internacional d’arquitectura contemporània.

Ha estat director del Workshop Internacional d’ Audiovisual i Fotografia en las edicions del RCR Summer Workshop presencial des de 2013 a 2019 i dirigeix el 2020 el I e-Workshop Internacional de Fotografia.

Versió per a imprimirPDF version