Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del llibre 'La gran revolución doméstica' de Dolores Hayden

Imatge: 
© Puente editores

El Centre Obert d'Arquitectura presenta el llibre 'La gran revolución doméstica', de Dolores Hayden, que aviat publicarà Puente Editores. L'acte comptarà amb la participació virtual de l'escriptora, Dolores Hyden, i la presencial de les arquitectes Zaida Muxí i Anna Puigjaner.

“D’uns pocs anys a aquesta part s’han vingut publicant nombrosos estudis sobre arquitectura i gènere, i cada vegada són més els treballs dedicats a les arquitectes i a les dificultats per a desenvolupar la seva professió pel mer fet de ser dona. Molt abans de tot això, Dolores Hayden va ser una de les primeres acadèmiques a estudiar a tot un grup de feministes estatunidencs —com Melusina Fay Peirce, Mary Livermore i Charlotte Perkins Gilman— que van fer campanya contra l’aïllament de les dones en la llar i el confinament a la vida domèstica per considerar-lo la causa fonamental de la seva posició desigual en la societat.

La gran revolució domèstica, un llibre que ha passat gairebé desapercebut als països de parla hispana, és el germen de molts dels estudis posteriors de gènere en arquitectura. Llança una necessària llum sobre els plans innovadors i les estratègies visionàries d’aquestes dones, així com sobre els seus ambiciosos objectius de socialitzar el treball domèstic i la cura dels nens. El llibre analitza les fonts utòpiques i pragmàtiques dels programes feministes per a la reorganització domèstica i de quina manera s’entremesclen amb els conflictes de classe, raça i gènere, una història d’una tradició intel·lectual poc coneguda que desafia les nocions patriarcals del “lloc de la dona” i del “treball de la dona”. Hayden ens mostra com la ideologia política de les feministes materialistes les va portar a dissenyar espais físics per a crear cooperatives de mestresses de casa, cases sense cuina, guarderies, cuines públiques i menjadors comunitaris.”

Moisés Puente, editor

Versió per a imprimirPDF version