Presentació del projecte ‘3,60x3,60’

Presentació del projecte ‘3,60x3,60’

Imatge: 
© SIDEREAL

El dijous 23 de maig a les 19.30 h l’equip d’arquitectes SIDEREAL presentarà a la sala d’actes de la Casa Lluvià el seu projecte 3,60x3,60, guanyador del concurs DOM COMPETITION organitzat pel Ministeri de l'Habitatge i la Construcció del govern rus.

El projecte se situa a Rússia. En un clima de condicions extremes; on es podria dir que només existeix l’estiu i l’hivern, es serveix d’aquest factor i ho integra com a element per generar el projecte. Russia és un dels països que més fusta exporta i que per tant, produeix. El projecte doncs, incorpora aquesta característica com a eina de projecte. Aprofitant la fusta com a matèria primera, com a producte de proximitat i tenint la capacitat de ser un producte prefabricat, es reduirà considerablement el cost econòmic i l’impacte mediambiental que generarà el projecte.

El projecte incorpora la idea de la cuina com a centre de l’activitat familiar del dia a dia. La cuina com a element que posa en relació la resta d’espais. Actualment ja no és un element que queda exempt de la resta, sinó més aviat és l’element que articula i que permet la relació amb la resta de l’habitatge. La cuina ha estat sempre present en la vida quotidiana,  però cada cop ha anat esdevenint un espai més obert. Aquest fet ha anat canviant en relació al pas del temps i del canvi en les costums de la gent, és per això que l’habitatge ha de permetre i facilitar que hi hagi aquests canvis i que cadascú pugui modificar i distribuir-se casa seva com vulgui.

Es parteix de la peça base de 3,60x3,60m. Aquestes dimensions es repeteixen formant una malla, que generen una successió d’espais que fàcilment es relacionaran entre ells, sense generar espais residuals com passadissos infinits, o culs de sac. Aplicant aquests criteris es generen les 3 tipologies d’edificis.

SIDEREAL és un estudi que utilitza l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i les arts com a mitjà per a donar resposta a problemàtiques d’àmbit superior i transversal que afecten el conjunt de la ciutadania. El seu equip està format per Albert Agundez, Miquel Arias, Guillem Bigas, Guillem Canudas i Xavi Martin

Amb aquesta xerrada comença a la seu de Manresa l'activitat AFTER WORK, que es va iniciar a la seu de Vic el més de febrer. L'objectiu de l'activitat és que el COAC esdevingui un punt de trobada on arquitectes i altres professionals puguin compartir experiències e un ambient informal US HI ESPEREM!

 

 

Versió per a imprimirPDF version