Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Taller de construcció. Fem bancs de terra comprimida

Taller de construcció. Fem bancs de terra comprimida

Imatge: 
© COAC


Si plantem un arbre, tindrem un bosc. Si a més construïm un banc, tindrem un espai, un mirador, una zona de descans...

Taller familiar de construcció de tres bancs amb la tècnica del 'superadob'. D'aquesta manera es vol dotar el parc de Collserola de zones de descans, miradors, punts de trobada… En aquest taller es treballarà amb les mans per connectar amb la terra i així explorar les possibilitats del 'superadob' i l'arquitectura amb terra. Comissariat per CalEarth

Amb la tècnica de 'superadob' s'utilitzen sacs plens de terra del lloc d'on es construeix, superposats entre si i units per filferro d'arç i en algunes ocasions estaques de fusta o bambú, formant estructures tipus cúpules, voltes i absis, creant resistència a terratrèmols, huracans, inundacions, incendis, foc... És una tècnica simple i senzilla on tota la família pot participar en la construcció del seu habitatge i ajudar els altres a construir-se la seva.

Institut Calearth
Fundat en 1991 per Nader Khalili, arquitecte iranià-estatunidenc, és una organització sense ànim de lucre, que promou la tecnologia d'arquitectura de la terra. La missió de CalEarth es guia per tres principis: l'habitatge és un dret humà bàsic, tot ésser humà hauria de ser capaç de construir una casa per a si mateix i la millor manera de proporcionar refugi per a l'augment exponencial de la població humana és mitjançant la construcció amb terra.

La principal funció de l'Institut CalEarth és la construcció de refugis d'emergència en zones de catàstrofe, en països menys desenvolupats, on les persones que resideixen allí tenen escassos recursos per a construir-se una casa.

Festa d’Arquitectura

La Setmana d’Arquitectura 2019 arriba al seu punt àlgid amb la Festa d'Arquitectura. L'acte principal serà la Gran Plantada d'Arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge, una gran plantació d'arbres autòctons al parc de Collserola just als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu i que tanca tots els actes organitzats pel COAC durant aquests deu dies.

L’activitat és pública i està oberta a tothom que vulgui participar de la plantada i els tallers relacionats amb l'arquitectura i la natura, que es duran a terme de forma paral·lela.

Es recomana anar-hi en transport públic o en bicicleta. Apunta't a la pedalada de la Festa d'Arquitectura. 

Cal inscripció prèvia. Formulari aquí.

 

Versió per a imprimirPDF version