Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Festa d'Arquitectura. Gran plantada d'arbres

Festa d'Arquitectura. Gran plantada d'arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge

Imatge: 
© Fons F. Català-Roca. Arxiu Històric del COAC - 50è Aniversari

La Setmana d’Arquitectura 2019 arriba al seu punt àlgid amb la Festa d'Arquitectura, el diumenge 19 de maig. L'acte principal serà la Gran Plantada d'Arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge, una gran plantació d'arbres autòctons al parc de Collserola que tanca tots els actes organitzats pel COAC durant aquests deu dies. La plantada es fa als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu. Així, es vol dotar de més verd i espais de descans i joc les zones properes a l'hospital. Amb aquesta actuació es posa en valor com l'arquitectura pot fer més fàcil un entorn difícil. 

Les tasques de cavar, plantar i regar les duran a terme els infants i joves que han participat en l’activitat Arquitectura a les Aules, juntament amb les seves famílies, docents i els i les arquitectes que han guiat els tallers a les escoles. D'aquesta manera, cada escola apadrinarà un arbre. 

L’activitat és pública i està oberta a tothom que vulgui participar de la plantada i els tallers relacionats tots amb l'arquitectura i la natura, que es duran a terme de forma paral·lela als voltants de l’hospital. Hi haurà tallers d'experimentació amb aquarel·les, de construcció d'estructures grans en tres dimensions, art urbà, construcció de bancs amb la tècnica del superadobe...

Es plantaran arbres i arbusts autòctons, sota la coordinació dels voluntaris de Plant-for-the-Planet.

Plant-for-the-Planet

El que va començar com una exposició escolar, avui és Plant-for-the-Planet, un moviment global amb una gran meta: plantar arbres a tot el món per combatre el canvi climàtic. Aquesta iniciativa va ser fundada el 2007 per Felix Finkbeiner, de 9 anys.

Inspirat per Wangari Maathai, qui en 30 anys ha plantat 30 milions d'arbres a Àfrica, Felix va formular la seva idea: els nens podrien plantar un milió d'arbres en cada país del món i així crear, per compte propi, compensacions de CO2, mentre que els adults només parlen d'això. Perquè cada arbre plantat remou de l'atmosfera gairebé 10 Kg de CO2 a l'any.

Al llarg dels anys, Plant-for-the-Planet s'ha convertit en un moviment global amb activitats de nens per a nens, perquè junts prenguin mesures contra el problema de la crisi climàtica.

Avui més de 100.000 nens de tot el món estan actius per a Plant-for-the-Planet. 70.000 d'ells són Ambaixadors per la Justícia Climàtica: nens de 9 a 12 anys que comparteixen els seus coneixements amb la resta i que formen també a nous ambaixadors. Així és com Plant-for-the-Planet arriba a tants nens i nenes i els motiva per a crear activament el seu futur.

Amb cada quilogram de carboni que s’aconsegueix en forma de petroli, carbó i gas natural de la terra, reforcem l'efecte d'hivernacle amb l'expulsió de CO2 a l'atmosfera.

Estudiants d'Arquitectura d'ETSAB: Territori i paisatge

El COAC proposa als alumnes de l'assignatura optativa Territori i Paisatge impartida al Grau d'Arquitectura de l'ETSAB col·laborar amb la Setmana d'Arquitectura d'enguany. L'encàrrec consisteix a treballar el projecte de paisatge per fer realitat la gran plantada de la Festa d'Arquitectura #PlantemSomnis #FemPaisatge.

Els estudiants s'han aproximat amb un cas real, atenent els condicionants logístics, escoltant els agents reals i component les accions en l'àmbit temporal, des dels efímers tallers d'activitats per crear materials per la intervenció, fins a la gestió de l'arbrat en els anys a venir. Es pretén així contribuir a un projecte de co-disseny que articuli en el territori, fruit del diàleg amb els representants del COAC, Parc de Collserola, l'Ajuntament d'Esplugues, l'Hospital Sant Joan de Déu i equips professionals emergents (Contorno urbano, Plant for the Planet, CalEarth... ) i de prestigi consolidat (Rosa Clotet, arquitecta).

El curs clou amb l'acció de plantació i dinamització sobre una proposta coordinada, suma de les diferents propostes per equips un cop fetes les successives interaccions amb els diferents agents, convençuts de la necessària implicació entre Universitat, professió i societat. 

Agraïm a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat el seu compromís de regar els arbres durant tot un any. Agraïm també la col·laboració d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona, l'Assocació de veïns de Finestrelles i la Fundació Finestrelles, centre d’ocupació.

 

Es recomana anar-hi en transport públic o en bicicleta. Apunta't a la pedalada de la Festa d'Arquitectura. 

Col·laboren: 

 

En benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu

 

Versió per a imprimirPDF version