Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Taller de construcció. Fem grans estructures amb tubs de cartró

Taller de construcció. Fem grans estructures amb tubs de cartró

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Setmana d’Arquitectura 2019 arriba al seu punt àlgid amb la Festa d'Arquitectura. L'acte principal serà la Gran Plantada d'Arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge, una gran plantació d'arbres autòctons al Parc de Collserola, just als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu, i que tanca tots els actes organitzats pel COAC durant aquests deu dies.

Un dels tallers serà la construcció d’estructures de grans dimensions amb tubs de cartró, per tal d'explorar les possibilitats constructives d'aquest material.

Les propietats geomètriques de la forma tubular i la seva capacitat mecànica per aguantar les compressions, fan que aquest material -pel fet de ser un residu molt comú- tingui un especial interès a l'hora de generar solucions constructives sostenibles, econòmiques i estructuralment potents.

A partir de l'estudi d'un projecte de l'arquitecte japonès, Shigeru Ban, on utilitza un tipus d'encaix que li permet unir diversos tubs, sense necessitat de perforar-los, per a obtenir una encavallada, pretenem generar una malla tridimensional de tubs que generi un forjat alleugerit i resistent gràcies al comportament mecànic de la forma tetraèdrica.

L’activitat és pública i està oberta a tothom que vulgui participar de la plantada i els tallers relacionats amb l'arquitectura i la natura, que es duran a terme de forma paral·lela.

Taller impulsat pels estudiants de l’assignatura 'Tecnologies de baix cost per la Cooperació', de l’ETSAB, UPC. 

Versió per a imprimirPDF version