El temps retorna - 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova. Orta - Arnes

El temps retorna - 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova. Orta - Arnes

Imatge: 
© Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'exposició “EL TEMPS RETORNA - 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova” es podrà visitar a l'Ecomuseu dels Ports, a Orta* de Sant Joan, del 16 de novembre a l'1 de desembre de 2019.

* Nota: Horta de Sant Joan (forma oficial), documentada gairebé sempre com a Orta.

"EL TEMPS RETORNA" és una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes, l’Escola d’Arquitectura de la URV i l’Arquebisbat de Tarragona, amb el suport de l'Ajuntament d'Arnes i l'Ajuntament d'Orta* de Sant Joan, que vol donar a conèixer com es va desenvolupar l’arquitectura Renaixentista a casa nostra ara fa tot just 500 anys.

JORNADA INAUGURAL
16 de NOVEMBRE / ARNES  - ORTA DE SANT JOAN

10:00 - Presentació de la Jornada i inauguració de l’exposició a l’Ecomuseu dels Ports d’Orta* (carrer del pintor Picasso, 18), a càrrec de Xavier Climent, comissari de les Jornades del Renaixement; Jordi Martín, alcalde d’Orta; Joaquim Miralles, alcalde d’Arnes.
10:30-11:30  - Conferència: Orta i la comarca de la Terra Alta en el Renaixement, una (necessària) visió de conjunt, a càrrec de Hilari Muñoz, historiador.
11:30-11:45 – Pausa – cafè
11:45-12:30 -  Conferència: Restauració del balcó de l’orgue de l’església de Sant Joan d’Orta, a càrrec de Consol Marcó, llicenciada en Belles Arts, conservació preventiva i assessorament de patrimoni cultural.
12:30-13:30 – Visita guiada pels ponents als edificis renaixentistes d’Orta de Sant Joan.

13:30-15:00 – Dinar

15:30-16:00 – Trobada i cafè al Casal d’Arnes (carrer Pau Casals, 15)
16:00-17:00 – Visita guiada pels edificis renaixentistes d’Arnes a càrrec de Silvia Mayans , escriptora.
17:00-18:30 – Taula rodona: La nissaga dels Vilanova a càrrec de Joaquim Monclús; Edificis Renaixentistes d’Arnes a càrrec de Teresa Comelles, historiadora; Hilari Muñoz, historiador; Consol Marcó, llicenciada en Belles Arts, conservació preventiva i assessorament de patrimoni cultural.

L’exposició mostra un recull dels edificis renaixentistes més rellevants de les nostres comarques i durant el 2019 i 2020 es podrà veure en itinerància a Tarragona, a Ulldemolins, La Selva del Camp, Alcover, Ulldecona, Arnes, Orta* de Sant Joan, Tortosa, Riudoms, Scala Dei i Torredembarra, per finalitzar novament a Tarragona el març de 2020.  Tot acompanyat amb un cicle de ponències.

Descarrega el targetó

Consulta tots els actes de la itinerància aquí


Patrocina:

    REPSOL
    AUTORITAT PORTUÀRIA DE TARRAGONA
    FUNDACIÓ MÚTUA CATALANA


Organitza:

Versió per a imprimirPDF version