Inauguració de l'exposició "Les Adoberies de Josep Trilla – El paisatgisme urbà d’un plenairista"

Imatge: 
© Ma Carme Castany
El proper dijous 12 de gener tindrà lloc a la Delegació d'Osona l'acte d'inauguració de l'exposició LES ADOBERIES DE JOSEP TRILLA – EL PAISATGISME URBÀ D’UN PLENAIRISTA.

A més, el 19 de gener tindrà lloc la xerrada ADOBERIES: PASSAT I FUTUR, a càrrec d’Elisenda Foradada, arquitecta municipal, i Montserrat Rocafiguera, arqueòloga.

Josep Trilla

Parlar de Josep Trilla Subirana (Campdevànol, 1950) és parlar de dècades de paisatgisme osonenc i d’activisme cultural. L’exposició que acollim a la sala del COAC-Osona vol deixar constància de l’interès d’aquest artista per les adoberies com a  subjecte pictòric i com a  símbol.

Josep Trilla arriba a aquesta expressió de paisatgisme urbà des del plenairisme i des del coneixement del territori.

Dels seus pinzells, a peu de cavallet, n’ha acabat sorgint aquesta sèrie. L’elecció no ha estat casual. Per a Josep Trilla el paisatge és patrimoni. I aquesta noció, aplicada al paisatge urbà, l’ha portat a pintar les adoberies malmeses.

Les ha pintades amb estima, tal com són. Amb la mateixa estima pel territori que l’ha guiat al llarg de la seva trajectòria. El present de les adoberies és el que s’exposa a partir de dia 12 (inauguració a les 19h) a la sala d’exposicions del COAC-Osona.El futur, però és incert.

Caldrà tenir perspectiva, saber enquadrar diferents punts de vista i, amb un punt d’imaginació, donar vida al conjunt com ho faria el pinzell d’un plenairista, per a donar forma i contingut a aquest futur.

Gerard Vovelle, llicenciat en Història de l’Art

Versió per a imprimirPDF version