Cicle d'Homenatge a Enric Miralles

Segona sessió del Cicle d'Homenatge a Enric Miralles, amb Soraya Smithson, Joan Roig i Benedetta Tagliabue

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 10 de juny a les 18 h tindrà lloc la segona sessió del cicle amb el qual el COAC se suma als actes que commemoren els 20 anys de la mort d’Enric Miralles, un dels arquitectes més rellevants dels darrers temps. En aquesta sessió, que es retransmetrà en directe per streaming, comptarem amb la participació de Soraya Smithson, Joan Roig i Benedetta Tagliabue

Soraya Smithson és una artista, dissenyadora, creadora i escriptora multidisciplinària amb seu a Regne Unit. Imbuïda en les idees arquitectòniques dels seus pares Alison i Peter Smithson, treballa en peces de gran format o a escala íntima. L’elecció del mitjà i la tècnica és diversa, incloent gravats, collage, llibres, ceràmica, peces cosides, pintures i altres objectes. Soraya Smithson va estudiar Belles Arts al Middlesex Polytechnic, Londres, i a la Universitat de Northumbria, Newcastle. És membre de Leicester Print Workshop. 
Amiga personal d’Enric Miralles, en destaca la influència en els seus processos de pensament i estratègies de treball com a artista. Per a Miralles, des de la història de l'arquitectura fins a una escena de carrer contemporània, eren font potencial d’inspiració per a la creació d'una infinitat d’imatges i textos.

Joan Roig, arquitecte des de 1981 per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, ETSAB. Aquell mateix any s'associa amb Enric Batlle i Durany formant Batlleiroig.
Des de llavors fins a l'actualitat ha desenvolupat múltiples projectes en els àmbits de l’edificació, el paisatgisme i el planejament, sempre des de la perspectiva del Paisatge i de la Natura, compromesos amb el medi ambient i implicats en la cerca de solucions per a resoldre l’emergència climàtica del nostre planeta. Ha impartit classes de Projectes Arquitectònics a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona des de 1984, així com del Màster d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB).
Ha estat professor convidat a nombroses universitats internacionals i ha estat director del BIArch (Barcelona Institute of Architecture). És molt destacable la seva labor com a jurat, tant de concursos nacionals com internacionals -Europan, Biennal d'Arquitectura Espanyola, Biennal Europea del Paisatge- i com a membre consultor -ha estat Vocal de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Consultor de la col·lecció Mixta de l'Editorial Gustavo Gili i membre de la Comissió d'Arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona. En l'àmbit editorial, cal esmentar la publicació del llibre “Nuevos puentes”, publicat per GG, i la de nombrosos articles d'opinió publicats a revistes especialitzades, entre les quals destacarien El Croquis, Arquitectura Viva, Topos, Quaderns, Domus,etc. 

Benedetta Tagliabue, arquitecta internacionalment reconeguda, amb obres i encàrrecs arreu del món, fundadora amb Enric Miralles de l'estudi Miralles Tagliabue EMBT el 1991, amb seus a Barcelona, ​​Xangai i Paris. Entre les seves obres més destacades es troben el Parlament d'Edimburg, el mercat de Santa Caterina, la seu de Gas Natural i el Parc de Diagonal Mar a Barcelona, ​​i el Pavelló d'Espanya a l'Exposició Universal de Xangai 2010.

Tagliabue combina la seva activitat com a arquitecta amb la de docent  a escoles internacionals i universitats, així com a participar de jurat en els més prestigiosos premis internacionals. També és fundadora i directora de la Fundació Enric Miralles, amb l'objectiu de promoure l'arquitectura experimental en l'esperit del seu desaparegut marit i soci Enric Miralles.


Cal inscripció prèvia.
Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb l'enllaç per accedir a la sessió en línia.


Amb el suport de:
  
 
Amb el patrocini de:
Versió per a imprimirPDF version