Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Portada del llibre "Arxiu Històric Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Dibuixos d’Arquitectura"

Presentació del llibre "Arxiu Històric Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Dibuixos d’Arquitectura"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu dels 50 anys de la creació de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya s’ha editat un llibre que recull una selecció del conjunt de prop de dos milions de documents que atresora als seus dipòsits documentals.

La publicació recull 155 dibuixos representatius d'un ampli àmbit temporal que va des d’un aixecament de la muntanya de Montserrat —amb la localització d’edificis del 1778— fins a una aquarel·la per a un projecte a Bordeus realitzada el 2018 pel despatx d’arquitectes RCR. Tots  s'acompanyen d'una breu recensió tècnica i les dades biogràfiques bàsiques de l’arquitecte. 

Per a l'ocasió, s'ha demanat a 39 persones —majoritàriament arquitectes, però també d'altres disciplines com la fotografia, història de l'art o belles arts, entre d'altres— que escriguin sobre els dibuixos escollits. D'aquesta manera, les obres escollides s'enriqueixen amb un punt de vista complementari. 

L'objectiu de la publicació és crear un petit tresor, un llibre de qualitat i exquisida impressió que es converteixi en objecte d’obsequi, de lectura meditada i plaent. El llibre es podrà comprar al mateix dia de la presentació en una parada habilitada i a partir del 18 de desembre a la Cooperativa Jordi Capell.

Conversa entre alguns dels autors per presentar el llibre
El proper dimarts 17 de desembre a les 19h, i en el marc de les celebracions dels 50 anys del nostre Arxiu Històric, presentarem el llibre “Arxiu Històric Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Dibuixos d’Arquitectura".

L’acte de presentació es desenvoluparà a través d’una conversa entre tres dels autors dels textos —les arquitectes Irma Arribas i Carolina B. Garcia-Estévez i el fotògraf Manolo Laguillo— i el coeditor del llibre, Josep Ferrando, també arquitecte i vocal de Cultura del COAC. Premi Nacional de Cultura
El 50è aniversari de l'Arxiu coincideix amb el Premi Nacional de Cultura que el COAC ha rebut aquest 2019, un guardó que li ha atorgat el CoNCA per la labor en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya i, concretament, per la feina de l’Arxiu.
Amb el patrocini de:
              Logo JUNG        
Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:
 
Versió per a imprimirPDF version